СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

7 причини да се свържете с компания за подбор на управленски кадри

7 причини да се свържете с компания за подбор на управленски кадри

 

Защо да работите с компания за executive search?

Цяло изкуство е да се намерят таланти с подходящите умения, опит и ценности, които да заемат много важни ръководни длъжности. Това начинание изисква определени умения, отдаденост и време. Някои такива роли на топ ниво са толкова важни, че трябва да инвестирате време, пари и ресурси в идентифицирането и подбора на абсолютно най-добрия професионалист. Едно неправилно наемане на ръководител на C ниво може да има драматични последствия за вашия бизнес. Всичко това означава, че е по-добре да се свържете с компания за executive search.

Какво е компания за executive search?

Фирмата за подбор на изпълнителни кадри е компания за подбор на персонал, която е специализирана в подбора на висококачествени кандидати на топ мениджмънт роли. Те се различават от фирмите, които работят с комисионна за успешно назначение, както по подхода си към търсенето на кандидати, така и по това колко тясно работят с клиента.
„Retained“ или още ПРЕДПЛАТЕНИ, фирмите за executive search работят изключително с клиента. Te oтделяt време за оценка на съществуващите таланти в бизнеса и за разбиране на фирмената култура и аспекти на ролята.

Retained компаниите за executive search обикновено използват много усъвършенствани техники. Също се фокусират върху успеха и продължителността на назначението на служителя в рамките на дадена роля. Те отчитат и колко голям принос би допринесъл този служител за компанията като цяло.

Нека сега посочим 7 причини, които да вземете предвид при наемането на топ компания за executive search.

 

  • Висококачествена мрежа от изпълнителни директори и топ мениджъри

Много retained компании за executive search имат международна мрежа от контакти в различни индустрии. Това означава, че наличието на таланти, до които имат достъп, е много голям, далеч по-ексклузивен и с много по-високо качество.
Консултантите от най-добрите компании за executive search внимателно са развили широка мрежа от контакти на високо ниво с глобален обхват. Те богат достъп до най-добрите таланти, където и да са те. Поддържат връзка с подходящи кандидати във времето.

 

  • Ограничени вътрешни ресурси

Провеждането на ефективно търсене отнема значително време. То включва дефиниране на ролята, търсене и подбор, оценка на кандидатите и процеса по оценка и наемане. За жалост има недоразумение с много наемащи мениджъри, които подценяват действителното време, необходимо за извършване на търсенето, и други специфики и изисквания на тяхната организация. Например компании за executive search се занимават с оценка на автобиографии всеки ден. Те знаят какво да търсят в една автобиография, включително личностни качества, фини и твърди умения.

Ако вашата компания няма достатъчно ресурси за подобен подбор, е логично да се свържете с компания за executive search.
Възнаграждението, изплатено на топ компания за executive search, ще бъде компенсирано от по-задълбочено и продуктивно търсене. Подобно търсене ще бъде извършено в по-кратки срокове, отколкото ако се извършва вътрешно.

 

  • Попълване на пропуски в знанията

Ако назначавате за роля, която е нова или не е във вашите компетенции, най-добрите executive search консултанти, които имат подходящия набор от умения, ще запълнят тези пропуски в знанията.
Компании за executive search ще проведат задълбочени и оригинални проучвания на всички кандидати. От своя страна това внася много голямо разнообразие в позициите на C ниво.

 

  • Дефиниране на изискванията към идеалния кандидат

Описанието на длъжността всъщност е само отправна точка за определяне на характеристиките на идеалния кандидат. Най-добрата фирма за търсене на изпълнителни кадри предоставя висока стойност при създаване на рамка за определяне на изискванията към идеалния кандидат. След това същата рамка може да се използва от организацията за оценка и сравнение на кандидатите и в крайна сметка да спомогне за наемането на най-подходящия. Обикновено има няколко общи области, когато дефинират изискванията на кандидатите: Компетентност и културна съвместимост, съображения, свързани с интелигентността и спецификата на работата.

Точният процес за определяне на изисквания до длъжностната характеристика позволява по-ефективен процес по подбор и създава рамка за обективна оценка на кандидатите.

 

  • Продавене на позицията и марката на работодателя

Понякога организациите могат да забравят, че най-добрите кандидати имат избор и без подходящи съобщения за привличане на най-добрите кандидати, организациите остават с по-малък избор от оптимални кандидати. Някои компании не са много ефективни в описването на възможностите за работа в тяхната организация. Ако това съобщение не се извърши ефективно, това силно ограничава успеха в подбора. Executive search консултантите постоянно си взаимодействат и „продават“на кандидатите. Те разбират добре какво търсят професионалистите от дадена компания. Също така служителите на компанията обикновено не са толкова надеждни да продават организацията. Често за кандидатите е по-правдоподобно рикрутърите да споделят с тях колко са прекрасни компанията и ролята, отколкото наемащия мениджър. Това е човешката природа. Компаниите за executive search могат да добавят значителна стойност по време на търсенето, тъй като развиват доверие в кандидатите.

 

  • Дискретност и конфиденциалност

Наемането чрез компания за еxecutive search е добър начин да избегнете увреждане на отношенията с бизнеса, с който често работите, или да предизвикате напрежение с конкурент. Наемането от една и съща група таланти става далеч по-малко сложно, когато се работи чрез дискретна, безпристрастна трета страна.
Има случаи, в които е необходима максимална конфиденциалност, като наемане на заместник, когато даденият изпълнителен директор все още е работещ за компанията. Чрез възлагане на задачата на външни изпълнители вие се освобождавате от дискретността на работното място, но въпреки това имате целия контрол, доверие и прозрачност да се грижите за работата от трета страна. Взаимодействието с топ ръководители, които все още работят другаде, особено ако работят за пряк конкурент или компания, с която правите бизнес, изисква чувствителност и дискретност. Най-добрите еxecutive search консултанти се справят изключително добре с това.

 

  • Преговори

Наличието на консултант, който да помогне при договарянето на заплата и обезщетенията, може да бъде много ценно. Хедхънтърите от топ компаниите за еxecutive search обикновено развиват силни взаимоотношения с кандидатите, тъй като те са го подкрепяли през процеса по наемане. Компанията за еxecutive search трябва да знае какво правят професионалистите в настоящата си роля и какво е необходимо, за да ги накара да приемат предизвикателството на промяната. Тази информация, когато се докладва на клиента, е от решаващо значение за изграждането на правилната оферта. Консултантът също трябва да знае всички вътрешни ограничения, които клиентът има по отношение на заплата и структура на компенсациите. Когато кандидатът обмисля да преговарят на предложението, те често искат съвет от консултанта. Без посредник в този процес нещата могат да се разпаднат и двете страни могат да бъдат обидени, което води до загуба на кандидата или до неговото наемане и започване с известно притеснение.

Свържете се с Horizons Executive Search днес и ни позволете да ви подкрепим да намерите качествени таланти бързо и ефективно.

Прочетете още: Ползи от партньорство с executive search фирма

Кога да възложим executive search на външна фирма

Речник на някои от често срещаните управленски позиции

Horizons Bulgaria е разпознато име в HR общността и водеща агенция за подбор на персонал в България.
ПОДРОБНО ЗА АГЕНЦИЯТА по подбор на персонал

CВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА HR УСЛУГИ И ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ
☎ 0886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА
ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ И HR КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ