СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Ползи от партньорство с фирма за подбор на управленски кадри

Ползи от партньорство с фирма за подбор на управленски кадри

Най-успешните бизнеси в света, без значение, дали са големи или малки, инвестират в ключови хора. Те са внимателно подбрани от професионалните услуги и партньорството с executive search фирма. Успешните назначения на най-високо С ниво, висше ръководство и оперативен мениджмънт могат да от изключителна полза за бизнеса, процесите, печалбата и мотивация на техните екипи.

Компанията за executive search може да приоритизира това, което е важно за успеха на компанията-клиент. Тя може да идентифицира следващия ви изпълнителен директор и да съдейства за изграждането на правилната динамика в офиса. Когато изберете правилната executive search фирма за вашият бизнес, нещата се свеждат до взаимоотношения, доверие и знания.

В тази статия ще разгледаме предимствата на партньорството с executive search фирма.

  • Ефективност на разходите и времето

Набирането, интервюирането и квалифицирането на кандидати е наистина работа на пълен работен ден. Голяма стойност има това, че вие спестявате време от вашето партньорство с executive search фирма.
Неправилното наемане на директори и мениджъри на C и топ еxecutive ниво наистина може да разруши бизнеса ви. Също може да върне назад стратегическите ви планове за развитие, които да са отнели години и огромни инвестиции.

Например вашите вътрешни специалисти по подбор на персонал, които може да са неопитни в наемането на ръководители, провеждат това търсенето, което не е ефективно. Това увеличава директно шанса да наемете грешен човек за тази позиция.
Партньорството с executive search фирма наистина е инвестиция. Първо обаче си задайте въпроса колко би струвало, ако ролята остане вакантна, докато се опитвате да я запълните сами. Колко би струвало едно неправилно наемане?
Реалната цена най-вероятно ще бъде повече от таксата, която бихте платите на executive search партньор.

  • Специфични познания и опит на пазара

Много компании вярват, че разполагат с ресурси и умения да наемат висш мениджър сами. Обаче самото публикуване на обяви в платформи за работа или в кариерната страница на уебсайта ви няма да е достатъчно, за да наемете топ мениджър.
Фирмите за executive search с техните професионални консултанти прекарват дните си в комуникация и ангажиране със силни пасивни кандидати, които не са активни на пазара на труда. Executive search консултантите ще ви партнират в синхрон с вашия екип. Те ще отделят време, за да научат и разберат ключовите области и резултати, които се опитвате да постигнете във вашата организация. В допълнение, executive search партньорът ви ще провери, дали културата на кандидатите отговаря на фирмената ви култура. Също ще разкрие и нематериалните активи, които кандидатът може да предложи, а това е също толкова важно, колкото и уменията му.

Предимство на работата с executive search фирма е, че те ще ви посъветват професионално. Ако вашият пакет на възнаграждение или бонуси не е реалистичен за пазара, те ще ви кажат, преди търсенето да започне търсенето.
Топ мениджърите не търсят нова работа в платформите за работа. Те са заети, пасивни и ангажирани лидери. От друга страна, executive search консултантите са изградили връзки с топ мениджъри през годините и имат достъп до тези много недостъпни хора и до друга мрежа от професионални контакти.

  • Конфиденциалност и дискретен подход

Поверителността е от най-голямо значение, както за компанията, така и за професионалистите, търсещи длъжност на ръководно ниво. Работата с екип по executive search ще поддържа търсенето активно, като същевременно запазва конфиденциалността на компанията. Същевременно ще получавате първокласни, подбрани професионалисти, които са били правилно прегледани въз основа на критерии, посочени по време на първоначалната ви среща.

Понякога може да се наложи да замените слабо представящ се изпълнителен директор, докато той/тя все още е на настоящата си роля. Този тип търсене изисква поверителност и доверие, за да свършите работата.
Фирмата за executive search ще може да обсъди какви черти и качества липсват на настоящия изпълнителен директор и ще работи за намирането на кандидат, който отговаря на всички ваши критерии.
Това са само някои от предимствата на използването на фирма за executive search, когато искате да наемете нов лидер. Ако използвате професионална услуга за executive search, за да намерите най-добрия талант, възвръщаемостта на инвестицията може да бъде много по-висока и да има по-голямо въздействие върху вашия бизнес.

Ако има нужда да наемете директно от ваш конкурент, това може да бъде рисковано и самият директен подход може да ви навреди.

Специалистите по executive search са професионалисти в това да правят фини, директни подходи, за да разберат интереса на потенциалния кандидат към възможен ход. Те могат да повлияят да променят мнението му, като му представят по подходящ начин наличната роля, заплата и култура и да преценят, дали те отговарят на вашата организация.

Независимо дали разширявате лидерския си екип, планирате или замествате предишен изпълнителен директор, използването на компания за executive search може да помогне за успеха на вашата организация. Свържете се с нас днес за по-подробна информация относно партньорство с Horizons Executive Search за търсене на ръководители. Ние сме тук, за да ви подкрепим да изградите страхотен екип!

CВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА HR УСЛУГИ И ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ
☎ 0886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА
ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ И HR КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ