СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Защо работодателите предпочитат лизинг на персонал пред директно наемане

Защо работодателите предпочитат лизинг на персонал пред директно наемане

Какво е лизинг на персонал?

Вашата организация обмисля да се възползва от услугата лизинг на персонал? Наричан още лизинг на служители, лизингът на персонал е, когато работодателят плаща на посредническа оранизация, която да наеме служителите му. Посредническата компания се занимава с всички аспекти за намиране на нови служители и управление на заплатите им.

Защо работодателите ще предпочетат лизинга на персонал пред наемане?

Има редица причини работодателят да избере лизинг на персонала, вместо да наема директно. Ето някои от тях:

  • Намаляват се разходите за подбор, което позволява на HR екипа да се съсредоточи върху основните въпроси и да помогне за оргонизационната стратегия. Взависимост от вида на работа, някои посредническите фирми разполагат с набор от служители, които могат да бъдат на разположение да започнат веднага.
  • Лизингът на перносал премахва административния аспект на управление на заплатите, данъците и изискванията за отчитане. С други думи, лизинговата организация обработва неща като формуляри, отчитане към НАП, администриране на заплати, плащане на данък върху дохода и др.
  • Без служители работодателите вече не са задължени да поддържат осигуровки за безработица, като по този начин намаляват и тези разходи. Същото може да важи и за компенсацията на работниците. (Не забравяйте да проверите местните закони, за да се уверите, че сте в съответствие с това. В някои случаи това ще представлява ситуация на съвместна работа и работодателят ще запази известна отговорност.)
  • Служителите всъщност могат да получат по-добри ползи, тъй като фирмата за лизинг на служители може да обедини служители на няколко работодатели и да има повече преговорна сила за неща като застраховки и други подобни.
  • Ще имате нужда от по-малко подбор, регулаторна и административна епикриза. Вие сте сключили договор с лизингова фирма, които вече имат експертен опит за справяне с всички административни задачи. Лизинговата компания може дори да съдейства и да извършва атестация на наетите служители.
  • Компанията все още може да работи в тясно сътрудничество с лизинговата компания и при подбора на правилните таланти. Спокойно можете да синхронизирате ангажираността си със своя посредника относно процесите по подбор и лизинг на служители.
Източник: https://hrdailyadvisor.blr.com/

Прочетете още: Ползите от лизинг на персонал по време на криза

Какви са ключовите предимства на лизинг на персонал


Хорайзънс България предоставя услугата Лизинг на персонал, която може да се адаптира към Вашите бизнес потребности.

Екипът на Хорайзънс България продължава да извършва бизнес услугите си дистанционно.

Изпратете ни запитване за лизинг на персонал