СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Какви са ключовите предимства на лизинг на персонал

Какви са ключовите предимства на лизинг на персонал

Какво представлява лизинг на персонал?

Процесът по наемане на служители с помощта на външен изпълнител е известен като лизинг на служители. Повечето от малките и средните компании се възползват от тази услуга по лизинг. Тя е ефективна опция, която отговоря на изискванията на тяхната фирма, както и на бизнес нуждите им.

Предимства на лизинга на персонал:

  • 1. Задълженията за бизнеса и определени задачи свързани с персонала намаляват

Когато една компания наеме нов служител, тогава тя трябва да изпълнява различни задачи, които са рутинни. Управлението на човешките ресурси, компенсацията на работниците, плащането на данъци, администрацията на обезщетенията и заплатите са някои от тези задачи. С използването на услугата за лизинг на персонал задълженията, свързани с тях, се предават на организацията, която извършва услугата.

  • 2. Служи като моментално решение за бизнеса

Структурирането на HR отдела понякога изглежда тежко и дори невъзможно. Повечето от малките компании дори нямат достатъчно средства за това. Използването на лизинга на персонал ви дава достъп до  моментална рамка за решения, така че всичко необходимо да ви е лесно достъпно. Лизингът на персонал подпомага бизнеса да навлиза по-лесно на пазара.

  • 3. Това са предвидими разходи за услуги

Лизингът на пресонал предлага помощ във всяка индустрия и сфера, и то с фиксирана ставка. Компаниите са наясно с разходите, които трябва да похарчат, за да включат тази рамка в своя бизнес. Това им дава по-добро изчисление на годишните им разходи. Бизнесът може по-уверено да се насочи към изпълнение на задачите си, след като договорените такси за тази услуга се вписват добре в техния бизнес план.

  • 4. Преумиществата за служителите могат дори да са по-добри

Когато лизингът на персонал е наличен като услуга, лизинговата компания получава достъп до по-добър набор от предимства, на база достъп до местните служители.
Освен това е фантастично средство за подбор чрез насочване на неопитни хора към лизингови позиции с тенденция след това те да бъдат задържани на ролята или пренасочени. Подобна техника е чудесна подкрепа оосбено за стартиращите фирми, които не са в състояние да обслужват служители с конкурентна структура на заплатите.

  • 5. Достъп до конкурентни и желани придобивки

Агенциите, които предлагат решения за лизинг на персонал, могат да контролират по-мащабни икономии и по този начин да преговарят с доставчиците на услуги. Това означава, че агенцията за персонал може да предложи по-търсени и конкурентни придобивки, като разширено здравно осигуряване, пенсии, стоматологични планове, хранителни талони, схеми и други.
Всички такива придобивки се предлагат от тези компании с много по-намалени разходи, отколкото компанията може да договаря самостоятелно за тях.

  • 6. Разширена услуга, която включва и управление на представянето

Ако компанията си партнира с активна агенция, която управлява работата на служителите с планирани програми за задържане и атестации, то тогава служителите, които са наети, ще имат регулярна подкрепа от агенцията.
Това е активен стил за управление, който обикновено не се изисква от компаниите, които наемат служители. Някои компании избират тази техника, тъй като тя им дава възможност за обективна обратна връзка, както към фирмата, така и към служителите, а при необходимост се подпомага развитието и обучението на служителите.

  • 7. Обширна HR поддръжка

Процесът по лизинг на персонал не е свързан само с изплащане на заплати, но и с оказване на съществена подкрепа за HR отдела на клиента. В повечето случаи средните до малките компании нямат достатъчно средства и ресурси, за да се справят с жизненоважните HR функции. Програмата за лизинг на персонал предлага на компаниите лесно да предлагат широко решение за поддръжка на HR отдела. Именно поради характера на взаимоотношенията за съвместна работа, партньорството с такива агенции може да предложи по-широка подкрепа на HR системата на дадена компания.

  • 8. Компаниите могат да се съсредоточат върху други императивни функции

Програмата за лизинг на служители дава възможност на мениджърите и собствениците на малък бизнес да прекарват времето си в извършване на други жизненоважни дейности на своя бизнес. Той им предлага лекотата да избягват от сблъсъка с проблемите на документите и други въпроси, свързани с наемането.
Около 30-40% от времето за управление се изразходва за извършване на такива дейности, които могат да бъдат използвани за извършване на други продуктивни дейности и то по друг начин. Следователно, това е прост начин да се съсредоточите върху други ключови неща в бизнеса си.

  • 9. Правна защита

Има много юридически формалности, участващи в процеса по наемане на служители. Програмата за лизинг на служители помага на компаниите да изпълняват всякакви юридически формалности с лекота и точност. Повечето агенции изпълняват правни решения като застраховка „Гражданска отговорност“, гражданска защита и други.
В случай, че служител не притежава пълен комплект от документи или други основни документи, които са необходими за назначаването, агенциите следят за това и се уверяват, че не наемат грешен служител или непрофесионалист.

  • 10. Предлагат решения за икономия на разходи

Повечето от агенциите, които предлагат услуги за лизинг на персонал, са стабилбни и опитни фирми, които участват в тази практика от годините. Чрез наемане на услуги на такива агенции става възможно компаниите да наемат служители при по-добри договорени пакети и намалени застрахователни разходи.
Въпреки че компаниите трябва да плащат на такива агенции желаната такса за услугата, разходите са изключително ниски в сравнение с разходите, свързани с наемането на служители.

Източник: https://content.wisestep.com/


Хорайзънс България предоставя услугата Лизинг на персонал, която може да се адаптира към Вашите бизнес потребности.

Екипът на Хорайзънс България продължава да извършва бизнес услугите си дистанционно.

Изпратете ни запитване за лизинг на персонал