СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Как да получите страхотна нова работа през 2020

Как да получите страхотна нова работа през 2020

Нека да пропуснем всички формалности. Имате нужда от нова работа!

На сегашната нямате развитие и не ви се плаща подобаващо. Шефът ви упражнява над вас едва поносим микромениджмънт и висшият мениджмънт често взема безсмислени решения.  Очертават се съкращаване на работните места, а вие сте уморени от лицемерното поведение на колегите ви.
Представете си, че днес е началото на новата година и започнете своето проучване още сега. Не отлагайте търсенето на работа до януари, тъй като скоро януари ще стане февруари, после ще дойде март и вие никога няма да започнете.

Както годината, така и десетилетието приключват. Сега е идеалното време да направите нещо конструктивно и смислено с професионалния живот.

Ако нямате перспектива там, където сте, то тогава е време да преминете към по-успешна, по-добре платена работа, където ще ви ценят по-добре. Има два ключови момента, върху които трябва да се съсредоточите – вашият начин на мислене и практическите аспекти на търсенето на работа.

Първото нещо, което е нужно да направите е да поемете нещата в свои ръце.

Един от основните проблеми на търсещите работа, е че са обременени и разочаровани от случващото се в сегашната им компания, както и фрустрирани от начина, по които биват третирани.
Когато хората изпитват негодувание и огорчение от текущата си работа, компания, колеги и ръководители, то това е очевидно за околните. Интервюиращите усещат враждебността на интервюираните. Те разбират, че сте в токсична среда. Въпреки това, рикрутърът и всички, които участват в интервюиращия процес не биха желали да наемат служител с потенциални проблеми. Те ще помислят, че вие сте този, който стои в основата на проблема, а не шефът ви или вашите колеги. От тяхната гледна страна, не си струва времето и усилията за проучване, в кого е вината, кой е прав и кой не. Наемащият мениджър учтиво ще подмине вашата кандидатура и ще премине към друга.

Задължително е преди да започнете нова работа, да поработите над себе си, дори и ако сте сравнително доволни от текущата си позиция.

Трябва да изградите положително отношение и мислене, чрез които ще излъчвате увереност. Освободете се от всички лоши чувства и неприятности и започнете своето търсене на чисто. Забравете всички съжаления, лоши преживявания и негодувания от миналото. Съсредоточете се върху това да излъчвате позитивност, увереност, ентусиазъм и мотивация.

Започнете да мислите позитивно както за себе си, така и за своето бъдеще.

Спомнете си за всички хубави неща, случили се в живота ви и всичките пъти, в които сте имали успех. Това значително ще подобри настроението ви и ще потисне всякакви негативни мисли и действия. Хората около вас ще забележат промяната и по този начин ще се почувствате още по-уверени. Тази настройка на ума ще подобри коренно шансовете ви за наемане.
След като достигнете до правилния начин на мислене, следващата стъпка, която трябва да поемете е да се съсредоточите върху основните неща, а именно проучване на онлайн платформите, предлагащи работни позиции.

Изпратете персонализирани автобиографии за работни позиции, които ви изглеждат вълнуващи и за които знаете, че притежавате всички необходими умения и опит.

Отделете време да проучите компаниите, които предлагат потенциални възможности за вашето кариерно развитие. Проверете ги как се справят добре на пазара. Разгледайте и кариерната страница на компанията със свободните им позиции. Посъветвайте се с вашите познати, за да видите дали някой е запознат, дали има връзка с дадената фирма и съответно дали може да ви препоръча за конкретната отворена позиция, на която сте се спрели.

Проверете в LinkedIn лицата, които вземат решения – наемащите мениджъри, които ще ви интервюират и / или специалистите по подбор.

Докато още сте в LinkedIn, погледнете профила си и направете всички необходими промени и подобрения в него. Също поработете и над своята автобиография.
Намерете рикрутъри, които специализират във вашата професионална област. Може да попитате колеги, на които имате доверие, кои рикрутърски фирми биха ви препоръчали. Проверете дали те имат релевантни обяви, публикувани на техния сайт и се погрижете те да разберат кои са позициите, които ви интересуват. След което обяснете защо сте подходящ за предлагана позиция.
Ако наскоро не сте търсили и сменяли работното си място, то отделете време да развиете и усъвършенствате своето представяне. Това е изкуството да разкажете историята си сбито, с ентусиазъм и по завладяващ начин. Когато ви интервюират, бъдете съсредоточени, опишете себе си в стегнат разказ и обяснете защо смятате, че сте подходящ за тази позиция.

Комбинацията от силна и положителна нагласа, съчетана с усърдна подготовка по основните направления, по които протича едно интервю, ще ви помогнат да си намерите страхотна нова работа през 2020г.

Автор: Jack Kelly за www.forbes.com

Прочетете още: Как да имате успех в търсенето на нова работа

Защо нямаме успех в търсенето на нова работа

Свържете се с нас