СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Защо нямаме успех в търсенето на нова работа

Защо нямаме успех в търсенето на нова работа

Това е писмо от читател по темата: Защо нямаме успех с търсенето на нова работа и как да го постигнем. Следва и отговорът на Лиз.

Авторката на статията, Лиз Райън, е основател и изпълнителен директор на Human Workplace, както и уважаван автор във Forbes и Reinvention Roadmap.

Здравейте, Лиз,
Аз съм в процес на търсене на работа, който не върви добре. Изпращам автобиографии в продължение на месеци. Попълних 42 онлайн кандидатури за работа и имах само две интервюта. Какво правя погрешно?
Благодаря,
Джери

Здравейте, Джери,
Изпращането на резюмета и попълването на кандидатури за работа са двата най-лоши начина за търсене на работа.

Най-добрият начин да си намерите нова работа е да използвате своята мрежа от професионални контакти, които да Ви консултират по време на търсенето на работа (и дори след като си намерите) и да се свържете директно с мениджърите.

Разгледах набързо Вашия профил в LinkedIn.
Вашето брандиране не е толкова силно, колкото би могло или би трябвало да бъде. Не мога да Ви кажа какво точно да правите. Може би се опитвате да запазите възможностите си отворени, но ако мениджърът или рикрутърът не могат да разберат от профила Ви в LinkedIn, в какво сте особено добри, тогава няма да изглеждате като някой, който може да облекчи болката, която организацията има.

За да се брандирате добре, трябва да се ангажирате с определен тип от работни места, за които сте подходящ.

В момента, Вашето брандиране е непредставително. „Един бизнес професионалист с много таланти“ е една от най-лошите възможности за брандиране, защото никой няма такава болка, която „мултиталантливият професионалист“ да реши.
Помислете какво правите особено добре и какво обичате да правите. След това сравнете тези свои силни страни с пазара на труда, като прочетете обявите за работа, за да видите какво търсят работодателите. Когато сте готови, пренапишете своя профил в LinkedIn, за да се съсредоточите върху конкретна кариера. Това е мястото, от което да започне търсенето на работа.
Можете да разглеждате обяви за работа, но не кандидатствайте онлайн за работа. Изключително трудно е да бъдете забелязани от някоя от системите за онлайн кандидатстване. Те са направени да скранират кандидатите за работа – не да ги преглеждат! Ще имате по-голям успех, ако се свържете с професионалисти от своя нетуркинг, които познавате и споделите с тях точно какъв вид работа търсите.

Започнете изграждането на списък с рабтодатели, за които искате да работа и при които кандидатствате.

Използвайте електронна таблица, за да отбележите името, местоположението и URL адреса на всяка фирма. След това използвайте LinkedIn, Google и уебсайтa на всяка организация, за да намерите вашия наемащ мениджър в конкретната фирма. Вашият наемащ мениджър е лицето, което ще бъде вашият шеф, ако започнете работа там. Изпратите конкретен и-мейл до всеки наемащ мениджър от този списък.
В живота си учим уроците, от които имаме нужда. Сега е време да излезете от традиционната кутия за търсене на работа и ще вземете нещата в свои ръце. Обърнете внимание как нещата ще се променят, когато правите това!

Поздрави,
Лиз
Източник: www.forbes.com/

Прочетете още: Как да имате успех в търсенето на нова работа

Свържете се с нас