СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Как да имате плавен процес на видео интервю

Как да имате плавен процес на видео интервю

Процес на видео интервю – 8 препоръки за безпроблемен и плавно провеждане.

Готови ли сте да се потопите в света на видео интервютата, но не сте сигурни как да ги накарате да заработят за вас? Видео интервютата могат да подобрят ефективността на подбора за всички, но трябва да се доверите на процеса. Сега ще проучим как можем да ги направим плавни видео интервюта както за вас, интервюиращия, така и за кандидата.

1. Работете върху промяна на поведението на компанията към видео интервюта

Видео интервютата могат да бъдат невероятно полезни за вашата стратегия по подбор на персонал, но само ако създадете процес, който само им помага да се случват. Вашата компания има погрешно схващане, че единственият начин да познаете един кандидат е като стиснете ръката на кандидата на живо? Премахнете всичките си съмнения относно видео интервютата и вижте какви са те:

ефикасен начин за ефективно интервю с повече кандидати.

Този алтернативен метод ни помага, като разширява обхвата на търсенето на служители. Вместо да бъдем насочени към локалните кандидати, можем да разширим търсенето си, без да плащаме да прелитат кандидати от средата на страната или от света.

2. Позволете на кандидатите да резервират своите интервали за интервю

Резервирането на интервю може да отнеме много време за вас и човека, когото интервюирате. Вместо да се връщате напред и назад по потенциални времеви интервали, използвайте график за интервю, за да намалите тази времева рамка.
Наскоро стартирахме интеграция с Calendly, която позволява на потребителите на Greenhouse да определят своята достъпност. От там вашите кандидати могат да изберат времето, което е най-подходящо за тях. И двамата ще получавате известия, когато е резервиран времеви интервал. Това е иделано за дистанционни интервюта в различни часови зони.

3. Уверете се, че всички са запознати с избраният от вас софтуер

Има толкова много платформи за хостинг на интервюта. Вашите кандидати трябва да знаят къде ще се проведе, за да могат да изтеглят софтуера или да отидат на уебсайта преди интервюто.
Второ, уверете се, че всички знаят, че видеото е очакван компонент на интервюто. Много инструменти позволяват на потребителите да влизат или да изключват своите камери. Ако искате да видите кандидатите си, уведомете ги.
Що се отнася до технологиите, ние насърчаваме инструмент като Zооm за провеждане на видео срещи. Това е отличен ресурс за компании от всякакви размери, тъй като вашите рикрутъри могат да започнат с безплатен акаунт и след това да надстроят, тъй като се нуждаете от повече функции. Срещите на между две лица са безплатни, което е идеално за интервюта.

4. Автоматизирайте напомнянията преди интервюто

Хората губят представа за времето, особено ако не отиват на физическо място. Видео интервютата спестяват време, но само ако всички са на линия. Намалете броя на пропуснатите интервюта и загубеното време чрез автоматизиране на напомняния преди интервюто.
Задайте напомняния поне за 24 часа и за 1 час преди интервюто. Някои работодатели задават напомняния за 10 минути преди срещата, но ако някой наистина е загубил представа за време, 10 минути може да не им предоставят достатъчно възможност да се покажат и в най- добрата светлина пред камерата.

5. Тествайте технологията си

Тестването на вашата технология е просто, в това е най-голямата разлика. Ако не сте използвали този тип платформа за интервю преди, или не сте я използвали от известно време, тествайте я преди да започнете разговора с вашият кандидат. Проверете камерата си, за да се уверите, че влиза достатъчно светлина, и пробвайте микрофона/слушалките, за да се уверите, че всичко е настроено правилно.
Ако провеждате интервюто от вкъщи или на ново място, не забравяйте да тествате скоростта и възможностите на интернет връзката. Интервютата са двупосочна улица – и вие, и кандидатът ще направите решение един за друг. Вяравм, че не искате да правите лошо впечатление поради лошата връзка.

6. Провеждайте интервютата на правилното място

Независимо дали сте домакини на интервюто в офиса или извън него, ще трябва да се уверите, че местоположението е благоприятно за разговора и без разсейване. Вашият фокус трябва да бъде върху запознаването с кандидатите и преценката, дали те ще бъдат правилното допълнение за вашата компания. Не може да направите това, ако умът ви се лута или машината за еспресо бръмчи на заден фон.

Преди да започнете, уведомете колегите си, че ще бъдете на интервю.

Сложете табела на вратата (ако има такава), за да уведомите хората, че не искате да бъдете смущавани. Ако използвате конферентна зала, потърсете такава с по- малко прозорци, за да не се разсейвате, докато хората минават.
Ако сте вкъщи, направете същото. Всички помним интервюто на BBC, гледано по света преди няколко години. От съществено значение е да се създаде колкото се може повече фокус при провеждане на интервю.
Изпробвайте потенциалните места за интервю, преди да се установите на префектното.

7. Подгответе правилните въпроси за интервюто

Друг ключов елемент е да задавате правилните въпроси. Въпросите са сърцето на всяко успешно интервю. Но да задаваме въпроси, които са от значение, е нелеко нещо. Как да се уверите че вашите въпроси ви помагат да намерите подходящите служители и да хвърлите светлина върху техните силни и слаби страни?

Въпросите ви за интервюто трябва да се основават на компетенциите, които искате да притежават служителите ви.

Ако цените честността по време на работа, някои от вашите въпроси трябва да ви помогнат да разкриете как са настроени вашите кандидати относно честността. Работете, за да определите какво цените във вашата компания и от какво се нуждае конкретната роля.
Друга критична техника за интервю е използването на едни и същи въпроси за всички кандидати, които кандидатсват за една и съща позиция. Ако искате да сравните кандидатите, имате нужда вашите записки да останат чисти. Уверете се, че не се отклонявате от курса по време на процеса на интервю.

8. Използвайте структуриран процес на интервю

Не на последно място, за да създадете безпроблемен процес на интервю, направете го по структуриран анчин. Може ли решението за наемане на кандидат да се различава драстично в зависимост от това кой рикрутър е интервюирал ? Въпреки че всички рикрутъри имат различна идентичност, целта ви трябва да бъде да стандартизирате процеса по подбор на пресонал. Трябва да го направите възможно най-опростен както за интервюиращи, така и за кандидати.

Използвайки онлайн инструменти, можете да помогнете за създаването на честен и организиран процес на наемане.

Например, може да създатете карта с показатели за подбор, която ще ви помогне да оцените ефективно кандидатите. Вместо да влизат в интервю и да взимат решение въз основа на вътрешно чувство, интервюиращите могат да вземат решение въз основа на предварително определен набор от ценности и умения.
Видео интервютата са прекрасен начин за повишаване на ефективността на рикрутъра и интервюиращите. Като създавате ефективни тактики като видео интервю със структурирани стратегии за подбор, може да повишите функцията си за подбор на пресонал, за да гарантирате, че тя последователно носи страхотни попълнения година след година.

Източник: www.greenhouse.io

Как да проведете видео интервю от вкъщи

Свържете се с нас