СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Напуснете работа със стил – не изгаряйте мостове

Напуснете работа със стил – не изгаряйте мостове

Не изгаряйте мостове, когато напускате работа

Повечето от нас са изгорили много мостове по време на кариерата си. Страхотно би било би било да има наръчник за добрите практики по темата.
Така че, когато дойде времето да кажете сбогом на шефа си, помислите си два пъти, преди да започнете да се занимавате с възмездие. Сега изглежда, че вашата работа-мечта си е отишла. Малко по-голямо търпение, дисциплина и преценяване може да спести лошия вкус в устата ви. Само няколко дни може да предизвикат голяма промяна, за да сте сигурни, че няма да се впуснете с главата надолу на новата ви работа. Не само това, но и начинът, по който се държите, докато си тръгвате, може да увеличи перспективите ви за кариера.

Напуснете работа по начин, по който вашата кариера да продължи да се развива добре.

  • Какво ще стане, ако шефът ви иска да останете

Вашият работодател може да не иска да си тръгнете. Вашите таланти, умения и опит може да се пропусната полза или може да бъде много по-евтино и по-ефективно за компанията да разчита на опитния персонал, който има. Следователно можете да получите насрещна оферта. Подготовката за това (т.е. какво трябва да се промени, за да останете?) започва с достойно напускане на работа.

  • Не всичко се отнася за вас

Продължете да се интересувате от нуждите на вашата компания, докато не си тръгнете окончателно. Те ще имат нужда от време, за да преминат през процеса на интервю и да намерят нов служител и със съответните промени във вашия отдел. Трябва да мислите, че оставяте онлайн и офлайн работното си място, за да оставите добро впечатление на заместника и стария ви шеф.

  • Дайте конструктивна обратна връзка при напускане на работа

Възможно е да има интервю при напускане на работа и може би ще искате да започнете да си „връщате“. Трябва да го направите професионално като дадете възможност на компанията да се разбере за всички възприети от вас нейни недостатъци. Затова, ако желаете, можете да споделите негативите, но винаги се уверявайте, че това е конструктивна критика.

  • Не губете целта си

Щом знаете, че напускате, много лесно можете да се отпуснете и да оставите всичките си задачи недовършени. В края на краищата не можете да бъдете уволнени, нали? Стойте само там. Последното ви впечатление може да бъде толкова важно, колкото и първото. Поддържайте вниманието си и се придържайте към това да правите колкото можете в последните седмици.

  • Помогнете на случването на прехода

Помагането колкото е възможно повече при въвеждането на новия ви заместител. Това показва ангажираност и зряло отношение към компанията.

Източник: www.peak-recruit.com

Прочетете още: Как да напуснем професионално работа

Свържете се с нас