СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Как да направите успешна кариера по време на пандемия

Как да направите успешна кариера по време на пандемия

Какво да направите, за да имате успешна кариера по време на пандемия?

Някои индустрии са родени да се адаптират. За мнозина промените, предизвикани от месеци на спиране по време на пандемията Covid-19, са прекалено продължително време. Вече работната сила усеща въздействието.

Докато бизнесът се опитва да се приспособи към промяната, служителите също се опитват. Независимо дали сте изправени пред принудителна промяна в кариерата или сте използвали това време като възможност да направите това, има няколко ключови препоръки за превръщането на промяната в дългосрочен успех.

Промяната, както може би сте забелязали, е плашещо нещо. Невролозите са установили, че промяната и несигурността всъщност се регистрират в мозъка ни по същия начин, както грешката. По същество, виждаме промяната по същия начин, по който разпознаваме проблем.

Обаче промяната не трябва толкова да ни плаши. „Проблемът“, който смятате, че имате в кариерата си, всъщност може да е възможност за нещо далеч по-добро от преди.

Ето няколко начина, чрез които да се насочите към нова успешна кариера по време на глобална пандемия.

  • 1. Осъзнайте, че вашите умения са приложими по повече от един начин.

В моята практика като кариерен коуч осъзнах, че не индустрията, в която работите, ви носи удовлетворение. По-често това са уменията и ежедневно изпълняваните задачи. С други думи, уменията, които използвате на позицията ви, са от наистина голямо значение, а не индустрията, в която работите.

Например, ако сте човек, който харесва да се занимава с данни, помислете как бихте могли да приложите това умение на анализаторска позиция или такава, свързана с въвеждане на данни. В идеалния случай това може да е индустрия, която е във възход. Ако имате отлични междуличностни отношения, обърнете внимание, че онлайн работата по управление на акаунти или поддръжка на клиенти също бележи растеж. В здравния сектор телездравето е друга сфера, която бързо се разраства и според ново проучване, проведено от Merrit Hawkins, почти 50% от всички лекари лекуват виртуално пациенти, спрямо 18% през 2018 г. Не забравяйте, че депресиите и рецесиите все още са времена на ускорен растеж за определени компании и отрасли. Хората винаги ще наемат, независимо от времето, в което сме.

Строителните индустрии, които преминават към предимно онлайн присъствие, ще се нуждаят от хора, които да помогнат за създаването на техните системи, с които управляват връзките с клиентите. Тези системи също трябва да изграждат и развиват своите уеб сайтове, да подпомагат организирането и управлението на новия им бизнес модел. Ако вашият най-голям преход ще бъде от лична заетост към дигитално работно място, време е да започнете да анализирате набора си от умения и да мислите как можете да ги адаптирате.

  • 2. Комуникирайте съответния си опит по време на всяко интервю.

Вместо да се фокусирате върху липсата на опит в нова индустрия, уведомете бъдещия си работодател какви умения сте усъвършенствали. Тези умения могат да преминават от една индустрия в друга. Подчертайте как това ви е помогнало да се развивате в предишната си среда.

Например, помислете за някои умения, приложими за всички отрасли:

  • Комуникационни умения
  • Надеждност
  • Разрешаване на проблеми
  • Точност
  • Самодисциплина

Тези нетехнически умения се наричат ​​меки умения и са изключително важни. Те определят какъв служител сте, независимо от обстановката, в която се намирате.

В момента няма да сте единственият човек, който се опитва да преосмисли своята кариера по време на пандемия и висока безработица. Наистина се съсредоточете върху приликите между работата, която сте имали в миналото, спрямо работата, която искате в бъдеще. Вашата задача е да разкажете история на риктутърите, с които се свързвате, и да осмислите миналото си, позиционирайки го като актив за работата, която искате в бъдеще .

Например, можете да кажете: „На предишната ми позиция проектирах компютърни решения, които коригирахa оплакванията на потребителите спрямо използваемостта на софтуера. Това спести на бизнеса 500 000 долара. Ще се радвам да се запозная, с какво мога да помогна за разрешеването на проблемите тук. “

Не забравяйте, бъдете конкретни и фокусирани върху измерими резултати, когато обсъждате своите умения и опит. Имайте предвид, че трябва да извлечете опит или умения от миналото, които са подходящи и полезни за уменията, които са необходими за желаната от вас бъдеща работа.

Направете проучване на компанията и позицията, за която кандидатствате, за да можете да говорите за тях в контекста на вашите умения и постижения от миналото. Седнете и премислете примери за това как предишният ви опит може да бъде приложим на тази работа и в тази индустрия. Запишете всички умения, които сте използвали в миналите задачи и резултатите, които сте постигнали. Поставете звезда до уменията от миналото, които се свързват със служебните отговорности на вашата бъдеща работа. Прегледайте този списък, преди да влезете в интервюто. Колкото по-подготвени можете да отидете на интервю, толкова по-добре.

  • 3. Имайте предвид заплатата.

Въпреки че може да сте нов в този тип работа, това не отменя годините време и усилия, които сте вложили в придобиването на умения. Не забравяйте да разгледате диапазоните на средните заплати на пазара за подобно ниво на отговорност. Glassdoor разполага с калкулатор „Знай своята стойност“, който може да бъде персонализиран за конкретни неща, като например годините ви опит и нивото на образование.

Няма гаранция, че въпросът за заплатата ще е включен още на първоначалния разговор. Ключовото е да имате формирано разбиране за компенсацията на пазара на труда, свързано с вашите точни отговорности и роля.

Това е едно примерно изявление: „Преговарям в зависимост от диапазона, който предлагате за позицията. Първият ми приоритет е да намеря правилната позиция за мен в екип, в който да впиша добре. “ Това държи цифрите на разстояние, като същевременно показва истински интерес да бъдете добър служител и да паснете в новия екип.

  • 4. Запознайте се с онлайн инструменти.

Ако интернет не е бил вашето „нещо“, сега е моментът да научите основни неща за него. Има много онлайн платформи за обучение като MasterClass, Coursera, Lynda.com и други, които ще ви помогнат да научите подробностите за основни инструменти като Microsoft Office, Facebook и Google реклама, разработка на уебсайтове и инструменти за онлайн срещи като Zoom . Тези инструменти ще бъдат ключови в повечето онлайн роли и научаването как да ги използвате предварително ще ви помогне да демонстрирате готовността си. Също ще ви съдейства да повишите своята конкурентоспособност пред някой, който тепърва трябва да се обучи на тях.

Прегледайте описанието на длъжността.

Вижте, дали има изброени програми, както и проучете какви платформи за комуникация и управление на проекти използва компанията. Оттук започнете да се запознавате с тези, които не сте използвали преди. По този начин, когато отидете на интервю, можете да говорите честно за своя опит: „Забелязах, че не съм използвал тази програма преди и започнах да се обучавам как да я използвам, така че когато ми се наложи, да я използвам спокойно.“ Това показва, че сте направили проучването си и вече сте отдадени на ролята.

От решаващо значение е да помним през време като това всички пречки, които е трябвало да преодолеем, за да стигнете до мястото, където сте сега. Има много възможности там, които могат да се възползват от различни умения и сега е моментът да се приспособите, което може да доведе до повече удовлетворение, ново предизвикателство и добро бъдеще.

Тази промяна може да е точно това, от което се нуждаете.

Автор: Ashley Stahl за www.forbes.com

Снимка: Freepik.com

Прочетете още:

8 успешни работни умения в един пост короновирусен свят

Свържете се с нас