СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Седем начини, по които временната работа ще ви е от полза

Седем начини, по които временната работа ще ви е от полза

Кандидати за работа, не подминавайте временната заетост! Ето 7 начина, по които дадена временна работа ще ви е от полза.

Някои хора биха погледнали скептично на предложение за временна работа, защото ще им се стори като временно решение. Но в ситуацията, в която се намира икономиката, това би било грешка. Всъщност временната заетост би трябвало да се разглежда не като нещо, което те дърпа назад, а като възможност за кариерно израстване във всяка ситуация.

Ето 7 положителни ефекта, които временната работа може да има върху живота ви:

1. Ще ви е от полза психологически

Ако от известно време сте безработни, една възможност за временна работа ще ви помогне да запазите увереността си. Тези от нас, които са били без работа за продължителен период от време (а покрай кризата неминуемо бройката ще се увеличава) ще потвърдят, че това действа изключително смазващо на самочувствието.

2. Ще е от полза за джоба ви

Временната работа е далеч по-добър вариант, отколкото да стоите без работа вкъщи или да разчитате на обезщетение за безработица.

3. Ще е от полза за CV-то ви

Работодателите и хедхънтърите никак не обичат да виждат дупки в CV-то на потенциални служители. Естествено, че когато има рецесия, ще ви е по-трудно да намерите работа по своята професия. Tова обаче не е оправдание да не опитвате всичко по силите си. Като приемате временни позиции, вие показвате на бъдещите си работодатели, че сте мотивирани и готови за работа.

4. Ще е от полза за опита ви

Временната позиция ще ви даде допълнителен опит, дори и да не е във вашата сфера. Професионалният опит никога не е излишен. Ще се запознаете с различни индустрии и това може да се окаже първата стъпка към голяма кариерна промяна в живота ви. А ако намерите работа по своята специалност, пък макар и само временна, още по-добре за вас. Всъщност, много професионалисти предпочитат временната работа по конкретни проекти.

5. Ще ви е от полза, ако после решите да кандидатствате за работа в същата компания

Ако получите предложение за временна работа в компания, която харесвате, не я изпускайте за нищо на света. Това ще ви даде възможност да се запознаете с нея, да прецените дали наистина ви харесва и – най-важното, когато се отвори постоянна позиция, ще имате предимство пред останалите кандидати, защото вече ще сте работили за компанията.

6. Ще е от полза за запазване на уменията ви

Точно като мускулите на тялото, професионалните ви “мускули” се нуждаят от редовна тренировка. Временната работа може да ви помогне да останете във форма през периода, в който не можете да си намерите постоянна позиция никъде.

7. Ще е от полза за професионалните ви контакти

Работата, пък била тя и временна, в различни компании, ще ви помогне да създадете нови контакти, които по-късно биха могли да са ви от полза. Всъщност колкото повече временни позиции заемате, толкова по-голяма ще е професионалната ви мрежа и толкова по-лесно ще ви бъде когато в крайна сметка успеете да си намерите постоянна работа.

Не пропускайте професионални възможности само, защото са временни. Това важи винаги, но особено силно когато сме в криза. Сега работодателите ще се ориентират към създаването на временни позиции, които да им помогнат да запазят бизнеса си. Възползвайте се от това!

Прочетете още: Ползите от лизинг на персонал по време на криза

Автор: Михаил Костов

Снимка: freepik.com

Свържете се с нас