СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛИЗПРАТИ CV

10 причини защо компаниите трябва да използват агенции за подбор на персонал

10 причини защо компаниите трябва да използват агенции за подбор на персонал

Дълги години терминът „агенция / агенции за подбор на персонал“ беше мръсен израз за наемащите мениджъри, но наскоро дойде и вятърът на промените.

Много компании сега се обръщат към агенции за подбор на персонал, като разчитат на партньорските отношения между работодател и агенция.

Какво наложи тази промяна? Ето някои от основните причини, поради които организациите сега развиват по-тесни отношения с агенциите за подбор на персонал:

  • 1. Достъп до най-добрите кандидати на пазара на труда

Ако използвате агенция за подбор на персонал, има по-голяма вероятност да получите достъп до най-добрите търсещи работа на пазара (активни и пасивни кандидати). Хората, които търсят активно нови позиции, е по-вероятно да се регистрират в агенции. Освен това повечето агенции за подбор на персонал позиционират обявите си за работа в редица подходящи онлайн платформи. Те знаят какво е необходимо за конкретна обява, за да се класира високо в търсенето на кандидатите за работа. Това знание може да бъде получено само от работа в сектора.

  • 2. Специфика

Понякога вашите изисквания може да са много специфични. Те може да са толкова стеснени, че да се нуждаете от експерт, който разбира кандидатите във вашата ниша и разполага с база данни от тях. В този случай, използването на агенция за подбор би означавало за вас, че само кандидати, които са напълно квалифицирани за ролята, ще бъдат включени в кратък списък за позицията. Агенцията за подбор на персонал ще управлява процеса за вас, отхвърляйки неподходящите кандидати и управлявайки всякакви запитвания за ролята, което води до точка 3:

  • 3. Спестяване на време

Използването на агенция за подбор ще намали времето и вътрешните ресурси, които трябва да отделите за процеса по подбор. Това също трябва да доведе до по-бързо запълване на свободните работни места. От своя страна, това води до повишена ефективност на организацията.

  • 4. Допълнително предлагани услуги от агенция по подбор на персонал

Агенциите за подбор на персонал обикновено предлагат редица специализирани услуги като оценка на потенциала на кандидатите. Допълнителна услуга са и психологически тестове, които могат да ви помогнат да получите по-пълен и уникален поглед върху бъдещите си наемания. Търсенето, изучаването и прилагането на тези тестове може да отнеме много време и да е скъпо. Обаче тези услуги често са част от портфолиото на услуги на агенциите.

  • 5. Експертност в бизнес направлението

Консултантите по подбор на персонал са експерти в проучването, филтрирането и профилирането на кандидатите. Вашият вътрешен HR екип може да няма същото ниво на експертност. Отново — това води до ефективност на времето и разходите в дългосрочен план.

  • 6. Сезонно / временно търсене

Друга основна причина да използвате агенция за подбор на персонал е гъвкавостта при планирането на процеса по подбор, която тя може да ви осигури, за да посрещнете цикличното / пазарното търсене. Например, празнично покритие в натоварени времена като Коледа или други сезонни акции. Агенциите за временно наемане на персонал ще отнемат огромна част от проблемите и стреса на компаниите, които се нуждаят от бърз достъп до кандидати за временна заетост.

  • 7. Достъп до национални и / или местни платформи за работа

Агенцията за подбор на персонал ще подобри ефективността на процеса по подбор чрез директен достъп до различни онлайн платформи за работа, форуми, търговски камари и други. Преговарянето на вашите собствени договори за работа с подобни посредници може да бъде скъпо и да отнема много време. Така че използването на правилния достъп на агенцията до платформи / посредници за работа ще ви осигури достъп до най-добрите кандидати на пазара.

  • 8. Кратък списък на най-добрите кандидати

Агенциите за подбор на персонал обикновено вписват в кратък списък правилните и квалифицирани специалисти, което означава, че не е необходимо и вие да го правите. Това отново ви пести време.

  • 9. Експертни и законодателни познания в сектора

Ако като мениджър по подбор трябва да получите експертно мнение и познание за текущото законодателство що се касае подбора на персонал, можете да се осведомите от агенциите по подбор. Най-често те са наясно с всички изисквания и законодателни детайли, свързани с отрасъла, в който специализират.

  • 10. Сравнителен анализ (бенчмарк) на заплатите

Ако имате роля и не сте сигурни каква е адекватната заплата за позицията, в идеалния случай агенцията по подбор на персонал ще ви даде точен пазарен процент, използвайки данните за заплатите и познанията си за местния пазар.

Източник: https://www.coburgbanks.co.uk/

Прочетете още: Как да изберете партньор за лизинг на персонал

Свържете се с нас