СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Предимства да работите с агенция за подбор на персонал

Предимства да работите с агенция за подбор на персонал

Използването на агенция за подбор на персонал с цел подобряване процесите на работа често се смята за лукс. Обикновено имаме чувството, че може да се работи по-ефективно и много по-евтино с вътрешни HR специалисти. На пръв поглед това изглежда, че има смисъл, но когато се задълбочим, става ясно, че агенцията за подбор на персонал може да стимулира бизнеса ви на много нива.

Агенцията за подбор на персонал може:

  • Повишаване на стандарта за качеството на наетите лица
  • Намаляване на общите разходи за заетост
  • Ускоряване на процесите по наемане в перспектива
  • Намаляване на значително времето, което отделяте за подбор

Нека разгледаме тези твърдения по-отблизо:

ЗАЩО ПОДОБРЯВА СТАНДАРТА НА НАЕТИТЕ?

Няма съмнение, че вие сте експерт в индустрия ви без значение какъв е вашият бизнес – логистика, декорация на торти, здравословни и безопасни условия на труд или водопроводни инсталации. Вие ще придобиете опит как да се справяте с различни казуси, с които бихте се сблъскали. Това е, което ви прави професионалист.
Обаче все пак ще има някои задачи, които ще е необходимо да направите, а нямате нужната експертиза за тях. И една от тези основни задачи е подборът. Всички можем да седнем и да разгледаме въпросите, които искаме да зададем на кандидатите, които преминават през този процес. Но това рентабилно ли е? Ние не сме опитни в тази сфера – малко вероятно е някои от нас да са били обучени за това. И най-вероятно ще изберете някой подходящ кандидат в края на процеса, но дали той е правилният кандидат или е просто най-доброто от всички взети заедно?

Разликата между вас и агенцията за подбор на персонал е, че техните консултанти са опитни и специализирани в подбора. Те са професионално обучени и същевременно са специалисти във вашата индустрия.

Така че те не само ще разполагат с всички съвременни техники за рекламиране на подходящите места спрямо типа кандидат, който търсите, но и ще филтрират кандидатите, които покриват вашите изисквания. Те също могат и да ви съдействат през процеса на интервютата.
Друг плюс е, че като агенция за подбор на персонал, специализирана в наемането на всякакви специалисти, тя разполага с голяма мрежа от професионални контакти, включително и с потенциални топ кандидати.
Предимството на агенциите за подбор пред фирмите е, че те познават много по-добре и използват ефективно всички социални медии и канали, през които да разпространят обявите.

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ЗА КОМПАНИЯТА ВИ?

Когато стигнете до набирането на персонал, за вас е важно времето. Времето е пари. Притиснати от него, нямате възможност да създадете най-добре работещия за вашите нужди процес по наемане, докато агенцията за подбор приоритизира този процес и го ускорява чрез своя нетуъркинг и чрез уменията на консултантите си.
С други думи, те създават по-рентабилна система за подбор на персонал, докато вие щастливо вършите бизнес задачите си.
Но това не е всичко

Обърнете внимание на всичките тези задачи, които отнемат много време и разсейват вашите настоящи служители от текущата им работа:

  • Създаване на обяви
  • Използване  на различни канали и комуникация през тях, за да бъдат публикуват отворените позиции
  • Комуникация с кандидатите – уговаряне на интервюта и даване на обратна връзка на неуспешните кандидати
  • Събиране на препоръки
  • Сложния процес по работата с временната заетост

Тук очевидно спестявате не само време, но и финанси. Възможно е публикуването на обяви да бъде много по-евтино. Вътрешният персонал ще бъде свободен да изпълнява своите задачи и впоследствие да бъде по-продуктивен. Същевременно ще намалите допълнителните разходи за несъответствие на кандидати или „лошото наемане“.

ДЪЛГОСРОЧНИ СПЕСТЯВАНИЯ

Дългосрочните спестявания обаче са повече от гореспоменатите. Затова наемането на агенция е голяма инвестиция. Шансовете отново да използвате агенцията за подбор на персонал са големи. Следващия път, когато я използвате, тя ще разбира спецификите на бизнеса ви, изискванията ви, как работите и какъв тип кандидат/и търсите. Това означава, че бъдещите работни процеси ще бъдат още по-рационални и бързи, както и ще дадат още по-добри резултати.

Тъй като агенциите могат да отделят качествено време на кандидатите, това означава че успешният кандидат ще бъде по-подходящ за работното място и организационната култура на компанията ви по отношение на кариерните си стремежи. По този начин текучеството на персонала вероятно ще бъде по-малък. Следователно в бъдеще ще се намалят разходите за набиране на персонал и ще се установи много по-стабилна работна среда за всички.

Източник: www.peak-recruit.com

Свържете се с нас