СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Предимствата на електронното обучение за бизнеса

Предимствата на електронното обучение за бизнеса

За компаниите, които искат да включат нова програма за обучение, предимствата на електронното обучение значително надвишават тези на обучението лице в лице. Развитието и ефективността са изключително важни за бизнеса днес и много организации се обръщат към електронното обучение, за да спестят пари, време и енергия.

Представяме ви някои от предимствата, които компаниите могат да получат от прилагането на онлайн платформа за обучение (и защо вашата компания трябва да се позиционира като компания, провеждаща електронни обучения, за да привлече най-добрите таланти).

Електронното обучение е рентабилно

Системата за онлайн обучение намалява много разходи, които обикновено биха били свързани с обучението в зали, включително такива за пътувания, учебни материали и храна. С остарелите методи на обучение актуализирането и възпроизвеждането на учебни материали е скъпо и отнема много време. Онлайн платформите за обучение ви позволяват да актуализирате важни текстови пакети и учебни планове бързо и лесно. Тъй като те остават в онлайн средата, можете да спестите от разходите за печат. С онлайн обучението, вашите служители могат да имат достъп до курсовете си навсякъде, което носи удобство и спестява пари. Друг плюс е, че има вероятност да получите преференциални цени, ако искате да обучите големи групи служители, спестявайки ви още повече. Предвид спестяванията, които една компания може да направи с прилагането на онлайн програма за обучение на служители, ROI (Return Of Investment) е едно от най-ясните предимства на електронното обучение за бизнеса.

Електронното обучение подобрява представянето и продуктивността

Хората винаги търсят възможности за израстване. Онлайн обучението позволява на служителите бързо да се информират и бъдат в крак с новите процеси. Едно от основните оплаквания относно традиционните методи на обучение е, че програмите изискват отделяне на време от обучаващите, което те биха могли да използват за друга работа. С помощта на системите за управление на обучението служителите могат да участват в техните онлайн курсове по всяко време – включително у дома или по време на почивките през работното време. Така че обучението да не е в конфликт с други важни или чувствителни към времето работни задачи. Онлайн платформите за обучение позволяват също на служителите да преразглеждат веднага ключова информация, когато се нуждаят от нея.

Електронното обучение е удобно и гъвкаво

Електронното обучение не поставя граници. Едно от ключовите му предимства е, че служителите имат възможност да участват в онлайн курсове от всяка точка с интернет връзка. Това пести много енергия, изразходвана за координиране къде и кога ще се проведе даден курс. Събирането на цял екип от служители на едно място никога не е лесно и никога не е ефективно. Електронното обучение дава както на ръководството, така и на служителите по-голяма гъвкавост да завършат важното обучение навреме, тъй като изискванията се променят.

Електронното обучение позволява навременна обратна връзка

Служителите могат да получат обратна връзка в реално време по време на онлайн курса за обучение. И тъй като всичко е свързано онлайн, мениджмънтът също може да получи актуални анализи за това как се провеждат курсовете и да проследява напредъка на отделните служители. След като завършат онлайн курс, служителите ще получат незабавни резултати и обратна информация за тяхната ефективност. Потребителите могат също така да проследят своя напредък и да преразгледат областите, които ги затрудняват, преди да завършат зададения курс. Освен това по-голямата част от онлайн курсовете за обучение предоставят на всеки успешен потребител сертификат за завършен курс. Обучаващите могат да използват сертификати като доказателство за съответствие и професионално развитие като допълнения в своето CV.

Електронното обучение осигурява лесен достъп до информация

Всички знаем, че препращането към небрежни ръчно написани бележки, направени по време на тренировъчни сесии, не е най-ефективният начин за задържане на информация. Онлайн обучението помага хартията да се извади изобщо от уравнението. Материалите за електронно обучение се съхраняват онлайн, така че служителите имат достъп до важни ресурси всеки път, когато срещнат въпрос или трудна ситуация.

Електронното обучение подобрява усвояването на информацията

Компаниите за електронно обучение имат възможност да създават забавни и ангажиращи курсове за обучение чрез използване на видеоклипове, интерактивни слайдове и дори игри. Тези интригуващи курсове водят до по-добри резултати, като помагат на обучаемите да разберат и усвоят повече от научената информация.

Електронното обучение бива персонализирано

Не всеки служител се учи по един и същи начин. Въпреки че учебният материал е последователен за всички потребители, електронното обучение позволява на всеки отделен обучаем да контролира темпото на курса. Поради гъвкавостта, която предоставя електронното обучение, потребителите могат да преминат курса и в среда, по-благоприятна за техния стил на обучение.

Предимствата на едно електронно обучение са изобилни, като в наши дни бизнесът е най-заинтересован от e-learning платформи.

Стратегиите за обучение и развитие постоянно се развиват, тъй като технологията продължава да прокарва нови и вълнуващи възможности. Обучението помага на компаниите да създадат по-високо качество, по-ефективно обучение за служители, на по-достъпни цени. Възвръщаемостта на инвестициите на компанията може да бъде най-изненадващото и най-очевидното предимство на онлайн обучението.

Източници: https://www.instructure.com/ и https://www.highspeedtraining.co.uk/

Свържете се с нас