СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Пет нeща, които уверените кандидати правят различно

Пет нeща, които уверените кандидати правят различно

Има разлика между увереност и перчене.

Увереността е доверие в себе си.

Перченето е самохвалство. То идва от страх, а не от доверие.

Когато отидете на интервю за работа и знаете стойността си, вие представяте себе си по различен начин.

Не бързайте да отговорите на въпроса на интервюиращия в момента, в който той спре да говори. Изчакайте малко. Нека думите ви имат тежест.

Страхливите мениджъри искат да наемат страхливи служители. Ако някога сте започвали работа при страхлив мениджър, със сугурност сте се разбрали, че мениджърът ненавижда увереността ви повече от всичко друго, което не харесва във вас.

Не можете да си позволите да губите времето и талантът си за някой, който иска да загаси пламъка ви, а не да го поддържа.

За съжаление, йерархичната бюрократична система, в която работим, насърчава и възнаграждава страхливото мислене. Твърде много хора биват повишени за позиции на по-високо ниво, само защото се страхуват. Те не се осмеляват да променят системата или да изразят мнението си. Те надзирават служителите си, вместо да ги водят. Те не съзнават, че са водени от страх. Това е нещо естествено за тях. Те искат и вие да се страхувате.
Когато се появявате на интервю за работа, вие разглеждате себе си в или извън тази възможността. До голяма степен това става въз основа на резонанса или дисонанса между вас и човека, който ви интервюира. Можете да опитате да бъдете кандидата, който интервюиращият иска да бъдете. Някои интервюиращи обичат да виждат кандидатите, които заемат „формата“, която те искат.

Ако не успеете да представите себе си като човек, който смятате, че интервюиращият иска да бъдете – това е като да не сте уцелени с куршум. Ако успеете да се преструвате, че сте по-малко могъщи, по-малко командващи и по-придирчиви, отколкото сте наистина, ще получите работата и скоро ще съжалявате, че сте я получили.

Интервюиращият ви изследва и преценява. Вие трябва да правите същото.

Имате само една кариера. Трябва да инвестирате разумно времето и енергията си!

Когато сте уверени, вие излъчвате сила. Вашият пламък ще отблъсне мениджърите, с които не бихте се сработили добре. Към момента може да се чувствате неудобно, когато разберете, че не сте удовлетворили интервюиращия, но по-късно ще се почувствате като победител. Вашият пламък ще привлече правилните хора и ще отблъсне грешните.

Това са нещата, които уверените кандидати за работа правят по различен начин.

  1. Те не съжаляват за кариерата си.
  2. Не се извиняват, когато нямат готов отговор на въпрос на интервюиращия.
  3. Успяват да запазят спокойствие без значение как се протича интервюто.
  4. Те могат да чуят коментари, които звучат като критика по отношение на тяхната квалификация. Ако чуят нещо такова, те не го приемат лично. Те не реагират отбранително, без значение какво се казва в интервюто.
  5. Слушат внимателно и задават проницателни въпроси. Те не решават предварително, че е по-добре да не задават на интервюиращия конкретен въпрос, защото интервюиращият може да не го хареса. Искат да зададат конкретен въпрос и съответно го задават.

Отнема време и усилия един колеблив кандидат за работа да стане уверен. Всеки път, когато намирате правилния тон в интервю за работа или друга част от процеса по подбор, ставате все по-силни.

С течение на времето осъзнавате, че само хората, които ви разбират, ви заслужават. Не всеки мениджър по подбор ще види блясъка ви. Това е добре. Нуждаете се само от един!

Автор: Лиз Райан
Източник: www.forbes.com

За връзка с нас