СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Пътят към нова работа или кариера чрез „Златната ябълка на успеха“ 2017

Пътят към нова работа или кариера чрез „Златната ябълка на успеха“ 2017

Съвети за успешна кариера

Първа част

  • Запишете се за участие чрез приложения формуляр! Безплатно е!
  • Подгответе и допълнете CV-то! Изпратете го на консултантите на Хорайзънс,  агенция за подбор на персонал, и те могат да Ви помогнат да го подобрите! Разгледайте и преработете , ако е необходимо, профила си в Линкедин, за да отговаря на Вашите амбиции.
  • Каква работа търсите? Познавате ли пазара на труда? Направете кариерно консултиране с Кариерния център към Софийски университет и/или Кариерния център към Факултета по класически и нови филологии или с консултантите на агенция Хорайзънс. При среща с наш колега той/тя ще ви насочи да изясните за себе си какви са вашите заложби, професионалните ви интереси, силни страни. Ще получите ценна информация как се търси работа, какво е актуалното състояние на пазара на труда.

Втора част

  • Избрахте ли в какви сфери искате да работите? Знаете ли достатъчно за тях – какви професионални умения се изискват, какви позиции се търсят. Проучете ги чрез проверени източници и чрез приятели, които работят в тях.
  • Проучете фирмите, в които искате да работите. Подгответе се с информация за компанията, конкурентите й и позициите, които предлага. Не е необходимо да помните всичко, но покажете, че имате реален интерес.
  • Подгответе си CV на хартиен носител или визитна картичка, ако имате.

Трета част

  • Няколко дни преди „Златната ябълка на успеха“ 2017 започнете практическата подготовка за бързите срещит с работодателите. Направите симулация на т.нар. speed date за работа. Опитайте се да отговорите кратко и конкретно на въпроси като „Представете се“, „Какви са Вашите силни страни?“. Подгответе си въпроси, които са важни за Вас, когато избирате работа или стаж. Разиграйте и ситуации с въпроси по Вашето CV.
  • Облечете се делово и бъдете уверени в себе си. Това не е интервю за работа, а професионално запознаване. Работодателят се опитва да Ви „продаде“ дадена позиция, а Вие търсите възможности за кариера. Важно е да установите дали имате общи гледни точни.
  • Спазвайте правилата за добри обноски. Благодарете за отделеното време и, ако проявявате по-задълбочен интерес към дадена позиция или компания, заявете го с кратко писмо по ел.поща, като прикачите и ваше CV.
  • Очакваме Ви на 27 април, 10 часа в Аулата на Софийски университет!

 

За връзка с нас