СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Моите 9 причина да съм рикрутър

Моите 9 причина да съм рикрутър

Професията на рикрутъра в България еволюира много през последните 15 години.

От административна роля, до която се докопваха малък брой щастливци, в днешни дни тя става по-необходима и търсена дори от тази на търговеца и мениджъра. Нещо повече – тъй като това е специалистът, от когото все повече зависи успеха на компанията, рикрутърите станаха галениците на съдбата и всеки работодател би желал да има по няколко топ-експерта от тях според нуждите си.

В момента е почти толкова трудно да намериш добър и опитен рикрутър, съизмеримо дори с трудността при наемането на програмист или софтуерен инженер. От друга страна тази работа не е обвита в мистерия, тайнственост и привлекателност, както в онези дни, когато пазарът беше силно доминиран от работодателите.

Опитвайки се да спечелим интереса и да завладеем сърцата на бъдещите и настоящи HR специалисти, ето моите причини да искам да бъда рикрутър:

Аз променям съдбите на хората. Да, аз съм профи и мога да помогна на много хора да получат много по-добра кариера и да променят живота си към по-добро. Рикрутърът може да съветва, може да даде ценна информация за пазара и за правилния момент за кариерна промяна. Контактът с рикрутър може да даде перспектива отгоре, може и да бъде причина човек да заобича още повече настоящата си работа, фирма и позиция.

Рикрутърът може да бъде повод да получите и повишение спрямо сегашната си роля. Благодарете му, че се свързва с вас, не го пренебрегвайте! Радвайте се, че сте привлекли интереса му.

  1. Аз влияя пряко на бизнесите в страната и региона. Да, аз имам силата да привличам най-добрите професионалисти и да съм причина една фирма да остане без хора, както и да дам предимство на мой клиент спрямо конкурентите. Съдействайки за промени, аз незабележимо, но осезателно влияя на най-ключовите позиции във всеки бранш.
  2. Аз влияя пряко на бизнесите в страната и региона. Да, аз имам силата да привличам най-добрите професионалисти и да съм причина една фирма да остане без хора, както и да дам предимство на мой клиент спрямо конкурентите . Съдействайки за промени, аз незабележимо, но осезателно влияя на най-ключовите позиции във всеки бранш.
  3. Аз мога да печеля добре. Професията на рикрутъра е все по-скъпо платена. Най-добрият рикрутър умее да постига резултати, да привлича хора и да заслужи парите, които му плащат. Той може да работи без почивка и да получи голяма комисионна. Аз мога да преговарям и да продавам добре своята експертиза, както и тази на кандидатите. Мога да защитя добре стойността на услугата, която предоставям.
  4. Аз мога да определям кога и колко да работя. Като рикрутър ,аз мога да избирам кои проекти да приема и кои да откажа. Аз мога да разпределям и организирам работата си, както намеря за добре.
  5. Аз мога да работя от къщи или от всяко спокойно местенце с интернет. Вече не е нужно да имам интервю лице в лице всеки път. Аз мога да работя по проекти в почти всяка точка на света. Телефонът е отдавна измислен, имам скайп и видео връзка, с която да поддържам връзка с кандидати и клиенти. Достатъчен ми е смартфон, лаптоп или таблет. Е, да – не мога без социалните мрежи, но ставам все по-добър в онлайн търсенето.

  6. Аз мога да уча и да се развивам. Контактувайки с най-добрите компании и най-горещите индустрии аз уча за всеки бизнес и всеки клиент. Аз не работя цял живот за една фирма, а имам привилегията да опозная десетки компании, да черпя от опита да стотици мениджъри, да уча от хиляди кандидати.
  7. Аз мога да се забавлявам. Като рикрутър аз посещавам събития, конференции, срещи, коктейли и приеми. Аз съм социално животно и се запознавам с най-интересните и способни професионалисти.
  8. Аз съм доверено лице и съм професионалист. Аз зная как да пазя тайна и да съм дискретен. Аз имам информация какво се случва в бизнеса преди останалите. Аз спазвам бизнес етика и държа на думата си.
  9. Аз ставам все по-добър, уча се от колегите си и съм ментор на новите в екипа. Аз споделям опита си и помагам но моите колеги да бъдат все по-добри. Аз тренирам нервите си и имам ежедневни изпитания, но това ме прави още по-добър.

Ето защо отново и отново бих избрал да съм рикрутър. Изберете и вие тази кариера и го правете с Horizons Bulgaria. Ако не ви достига смелост, станете наш клиент и работете с нашите първокласни рикрутъри-консуланти!

 

За връзка с нас