СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

От какъв тип HR услуга се нуждае вашия бизнес ( подбор, хедхънтинг, EOR)

От какъв тип HR услуга се нуждае вашия бизнес ( подбор, хедхънтинг, EOR)

Партньорството с агенция за подбор на персонал може да бъде от голяма полза не само за вашите наемащи мениджъри, но и за вашата компания, и бизнеса ви като цяло.
Ние от Horizons Bulgaria специализираме в набиране и подбор на персонал за висококвалифицирани позиции на средно мениджърско и експертно ниво, лизинг на персонал и в по-разнообразни HR услуги, с които подпомагаме вашите бизнес нужди.

В какво специализираме?

Ние комбинираме ефективността на директното търсене и обхватността на класическия подход на обяви с фокус върху правилния подбор. Прилагаме използването на динамична база данни от потенциални кандидати, като оценяваме съответствието на професионалните и личностни характеристики спрямо изискването на компанията-клиент.

Преди започване на всеки проект по подбор на персонал и търсене на успешния професионалист, ние се уверяваме, че добре разбираме бизнеса на нашите клиенти и можем да достигнем до желания резултат.

Ето няколко предимства, които можете да очаквате за услуги като подбор, хедхънтинг и лизинг на персонал.

Предимства на подбора на персонал за вашия бизнес

# 1: По-бързо наемане

Използването на агенция за подбор на персонал ще съкрати времето, необходимо за запълване на вашите свободни позиции. Агенцията за подбор на персонал може да намери кандидати много по-бързо от вас.
Агенцията за подбор разполага с богат набор от таланти от базата данни, мрежа от професионални контакти и достъп до скъпи системи, които им помагат да намерят специалисти с тези умения, които търсите и ви е трудно да намерите.
Това означава, че единствените хора, които агенциите представят за преглед, са тези, които отговарят на вашите критерии. Всичко това помага да съкратите времето си за наемане!

# 2: Висококачествени кандидати

Използването на агенция за подбор на персонал увеличава способността ви да се срещате с висококачествени кандидати. Подобни специализирани фирми имат достъп до голям набор от таланти от предварително проверени кандидати. Срещате се само с кандидати, които вече са били внимателно оценени и интервюирани.
Една фирма за подбор на персонал се справя ежедневно с кандидати и консултантите там са експерти в интервютата. Чрез методите на най-добрите практики те разбират, както нуждите на техните кандидати, така и вашите изисквания.

# 3: Специфични познания за подбор

Тъй като вашата компания расте и се променя, вашият екип за подбор на персонал може да се наложи да проведе сложни интервюта за позиции, с които екипът ви няма опит.
Агенцията за подбор на персонал специализира в подбора на служители за различни сектори. Агенцията често има по-добри познания за различните и специфични роли и уменията, необходими за тях. Консултантите по подбор също могат да забележат умения, които други може да пропуснат, а стойността им да може да се използва успешно и за отворената роля.

#4: Познаване на пазара

Най-добрите рикрутъри придобиват доста знания за сектора, в който работят, чрез разговорите си, както с клиенти, така и с кандидати. Често те са в състояние да ви предоставят ценна информация и умен съвет. Това е решаваща част от работата им.
Когато използвате агенция за подбор на персонал, вие получавате достъп до техните познания за ставките на заплатите, наличните набори от умения, очакванията за кариера, текущите сложности при наемането и дори пазарните тенденции, за които иначе никога не сте знаели.

# 5: Достъп до „пасивни“ таланти

Не всички най-добри кандидати активно търсят нова работа. Фирмите за подбор на персонал наричат тези кандидати „пасивен талант“ и им отнема малко повече време, за да ги намерят.
Съществува голяма възможност тези рикрутъри да знаят кои са тези хора, как да се свържат с тях и по-важното – да знаят как да ги стимулират да направят ход. Това е още една полза от работата с агенция.

# 6: Тe специализират в това!

Най-същественото предимство на работата с агенция за подбор на персонал е, че това е, в което те специализират!
Те пишат убедителни обяви за работа, за да привлекат максимален брой кандидати. Те бързо и ефективно преглеждат кандидатурите, за да проверят най-силните кандидати в началото на процеса. Те работят постоянно, за да отговорят на вашите нужди за наемане.

Предимства на хедхънтинга за вашия бизнес

Хедхънтингът понякога е най-ефективният вариант за бизнеса. Иначе известен като екзекютив сърч, хедхънтингът включва намирането на най-подходящия и квалифициран специалист за определена роля на дадена компания, дори ако лицето не търси активно нова работа.
Процесът е изключително задълбочен и обикновено включва избор на най-добрите кандидати. Някои от тях може да работят за конкуренти. Тогава следва и директно свързване с тях, за да ги убедят да участват в процеса по подбор и да се ангажират с новата компания.

И така, какви са ползите от хедхънтинга за разлика от традиционните методи за подбор?

За разлика от другите подходи за подбор, хедхънтингът е насочен към всеки отделен кандидат,който е внимателно подбран според изискванията. Хедхънтърите идентифицират идеално подходящи кандидати, както и потенциални източници, които могат да използват, за да намерят допълнителен талант. По този начин те могат да намерят подходящите кандидати за вашия бизнес и да не губят време да разглеждат автобиографии или да интервюират неподходящи кандидати.
Хедхънтърът също взема предвид факта, че макар кандидатите да не кандидатстват активно за работа, те могат да се интересуват, когато им се представят потенциални възможности. Вместо да публикуват отворени позиции в бордовете за работа, хедхантърите внимателно приспособяват обявите за работа за лица, които отговарят на критериите, посочени от вас (клиента), и се опитват да се ангажират с кандидати чрез професионални канали като LinkedIn.
Хедхънтърите са идеалното решени за „трудни за запълване“ позиции, които не искате да рекламирате публично.

Хедхънтингът е подходящ за:

  • Управленски роли на високо и средно ниво
  • В случаи, когато се изискват специфични умения/ опит или пазарно ноу-хау
  • Когато има ясно дефинирана база за сорсинг
  • Когато клиентът е готов да ползва услугата, за да привлече най-добрия талант

Предимства на лизинг на персонал (EOR) за вашия бизнес

Отдалечената работа и заетост стават все по-популярни, като все още може да има моменти, когато малките предприятия се нуждаят от екип, с който да могат да взаимодействат физически. Бизнесът се обръща към лизинг на персонал, когато иска стратегически да разшири екипа си. Фирмата за лизинг на персонал като трета страна може да им помогне да осигури персонал, който да изпълнява вътрешни задачи за компанията, която я наема под формата на лизинг.

Лизинг на персонал (EOR) за вашия бизнес

Лизингът на персонал е процесът по наемане на служители чрез трета компания. Това работи по същия начин като наемането на седалки, когато третата страна предоставя офис пространството в комплект с оборудване и необходимата връзка за тяхната работа. Само че фирмата за лизинг на персонал ще осигури работна ръка и ще покрие административните задължения за нея.
Партньорът за лизинг на персонал и собственикът на бизнеса (работодателят) споделят отговорностите по заетостта на персонала. Работните им задължения ще идват от работодателя, докато третата страна, лизинговата фирма, ще се погрижи за заплатите, обезщетенията и плащането на данъци, всички платени от работодателя.

Работодателите се нуждаят от услугата по лизинг на персонал по няколко причини:

  • Намаляване на тежестта върху административните услуги. Наемането на допълнителни служители означава допълнителни документи. Това означава допълнителни и необходими задачи като управление на заплатите. Фирмата за лизинг на персонал може да обслужва административните услуги, необходими за наемане на персонал, включително плащането на данъци, заявленията за обезщетения и др.
  • Спестяване на разходи за набиране. Тъй като фирмата за лизинг набира персонал за бизнеса, разходите за наемане и настаняване на служител намаляват. Това също е предимство за техния екип по човешки ресурси, тъй като те могат да се съсредоточат върху основните дейности на компанията.
  • Наемане за поддръжка и други услуги. За да се съсредоточат върху основните задачи, работодателите наемат персонал за извършване на допълнителните и подкрепящи дейности. Повечето компании за лизинг на персонал осигуряват служители.

Предимства на лизинга на персонал за работодателите

  • Достъп до местни топ таланти. Не е необходимо работодателите да имат опит с подбора на висококачествени таланти, необходими за техните роли. Лизинговата агенция ще го направи вместо тях.
  • Експертиза в съответствието на закона. Агенциите за лизинг на персонал са обучени да координират работата си с данъчните агенции и други офиси и да спазват необходимите им документи, необходими за ново наетите служители. С това работодателите могат да гарантират, че ще подадат тези документи с минимални грешки от своя страна.
  • Правна защита. В случай, че служител ги съди за предполагаема дискриминация или неправомерно прекратяване, лизинговият партньор може да им помогне да предоставят законовите изисквания за процеса и т.н.

Ако искате бързо да запълните отворени роли с квалифицирани кандидати, свържете се с нас днес! Нека работим заедно за успеха на вашата компания.

CВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА HR УСЛУГИ И ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ
☎ 0886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА
ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ И HR КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ