СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Хорайзънс България на Кариера УНСС 2017

Хорайзънс България на Кариера УНСС 2017

 

Хорайзънс България участва като Консултативен център за студентите на изложението Кариера УНСС – 2017 на 10 май.

 

Стотици студенти и докторанти от Университета за Национално и Световно Стопанство имаха възможността да се срещнат с представители на компании от реалния бизнес. Това се случи на 10. май на специализиран кариерен форум. Организатори на събитието бяха Студентски съвет към УНСС и Rabota.bg (част от Investor Media Group), с подкрепата на Междууниверситетски център за развитие на кариерата. Ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев откри лично събитието с приветствено слово.

Кариерният форум протече динамично и ползотворно за всички страни. Организаторите от Студентски съвет се постараха за удобството и комфорта на участниците. Специалистите по подбор коментираха, че студентите на събитието демонстрират висока активност и ангажираност. Възпитаниците на университета бяха добре информирани за участващите компании благодарение на мащабна рекламна кампания от страна на медийната група и популяризация от страна на преподавателския колектив. В резултат от това те се насочваха директно към потенциалните си работодатели, като по този начин съкратиха процеса по подбор и преминаха на следващо ниво при кандидатстването за работа – лична среща с представители на водещи компании от различни индустрии. Студентите, търсещи работа или стаж, предоставиха своите CV-та на предпочитаните от тях компании. Някои от тях имаха кратки интервюта с представители на HR отделите им.

Беше организирана и презентационна програма в рамките на целия ден, в която се включиха някои от работодателите. В Голямата конферентна зала Христина Иванова, Консултант в Хорайзънс, презентира пред студентите добрите практики за изготвяне на CV и мотивационно писмо. Също така студентите получиха насоки за добра подготовка и отлично представяне при среща с работодателя. В края на презентацията младежите видяха нагледно реални примери за често срещани пропуски при кандидатстване за работа.

Хорайзънс България подкрепя всяка инициатива на университетите, явяваща се мост между реалния бизнес и бъдещите специалисти. Ние вярваме, че такива събития спомагат задържането и реализацията на младите хора в България.

Христина Иванова и Мирослав Маринов, Хорайзънс България

За връзка с нас