+359 2 963 43 23
Follow us
МИСИЯТА НА “ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА НА УСПЕХА”

МИСИЯТА НА “ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА НА УСПЕХА”

 „Златната ябълка на успеха“ стимулира нови форми на активно взаимодействие между реалния бизнес и университета

„Мисията на „Златната ябълка на успеха“ не е само да свърже бизнеса със студентите, но и да стимулира търсенето на нови форми на активно взаимодействие помежду им“, заяви гл.ас. Георги Няголов, помощник декан на Факултета по класически и нови филологии към Софийски университет, при откриването на петото издание на кариерното изложение.

 

На 27 април в Аулата на Софийски университет водещи български и международни работодатели представиха възможности за работа и стаж на студенти, владеещи чужди езици, като някои от тях имаха и допълнителни управленски и икономически компетенции. 25 фирми и неправителствени организации се срещнаха основно със студенти, които изучават европейски и източни езици, стопанско управление, право и други специалности. Специалистите по подбор на кадри коментираха, че високото ниво на академична подготовка на кандидатите е предпоставка за успешна кариера, но е необходима и по-голяма лична активност при търсенето на стаж и работа.

Форумът се организира от Кариерния център към Факултета по класически и нови филологии към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, съвместно с Хорайзънс България, с медийното партньорство на rabota.bg. За първа година изложението се проведе в партньорство с Факултета по славянски филологии и Стопански факултет.
В края на форума бяха изтеглени и имената на печелившите в томболата с награди, осигурени от самите изложителите.

 

04

Николай Николов, управител на Хорайзънс България, на преден план и Георги Няголов,
помощник декан на Факултета по класически и нови филологии към Софийски университет

04

За връзка с нас