СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОРИЗПРАТИ CV

Защо шефът не ме харесва – втора част

Защо шефът не ме харесва – втора част

Това е продължението на статията и отговор на писмо от читател на Лиз Райън на тема: Защо шефът не ме харесва.

Здравейте, Лидия,

Когато хората действат по странен и объркващ начин на работа (или навсякъде другаде), причината за това е страхът. Заради него хората правят неща, които ви карат да се чудите, какво ли си мислят.

Елън не е мислила рационално по време на този конферентен разговор. Тя толкова се страхувала от теб, че веднага се защитила, когато някой задал въпрос за твоята работа. Макар че като управител, Елън трябва да се гордее, че да е наела толкова брилянтен служител!

Ти си раздразнила Елън, когато си започнала работата и на нея веднага ѝ е станало ясно, че знаеш много повече по темата, отколкото нея. Тя не може да се справи с това. Сега те вижда като враг и заплаха.

Лично аз имах късмет в началото на кариерата си, защото работех за малка компания. Там работих директно със собствениците и топ мениджърите. В такава малка компания няма много място за бюрократичен страх, който лесно се промъква в по-големи организации.

Необходимостта да се поставят цели и да ги надминем е по-голяма от необходимостта всеки мениджър да запази собствените си чувства за превъзходство. По-важно беше моите шефове да получат правилния отговор и да разрастват компанията, отколкото да не ме харесват поради егоистични причини.

За съжаление, колкото по-голяма става организация, толкова по-голяма е вероятността мениджърите да се страхуват от собствените си служители.

Ами ако Елън е малко несигурна относно позицията си? Тя може да се тревожи, дали ще вземеш позицията й в някакъв момент. Ако това звучи налудничаво, имай предвид, че всеки ден хората правят и казват луди неща поради страховете си, особено на работното място и особено, когато ръководят други хора.

Страхливите мениджъри не могат да помагат, а само да показват своя страх. Колко абсурдно и непрофесионално е, че Елън направи саркастичен коментар за един от собствените си служители? Определено това няма смисъл. Когато мениджъри наемат хора, на които вярват и които уважават, съответно след това ги оставят да вършат работата си. Какъв мениджър би направил неприятен коментар за собствения си служител? Ето какъв: мениджър, който е погълнат от страх!

Милата Елън не е на себе си. Ти не можеш да излекуваш нейния страха от теб. Няма начин да я успокоиш, защото ти си човекът, който допринася за покачване на адреналина й. Имате три възможности.

  • Първи вариант е да останеш на тази работа достатъчно дълго, за да работиш за доброто си Резюме и след това да продължиш. Ако Елън не те атакува и / или саботира, и ако можеш да се справиш с нейната враждебност, това може да е най-добрият ти курс на действие.
  • Вторият вариант е да търсиш други възможности вътре в компанията и да се разбере как страхът на Елън влияее на служителите, които я засенчват.
  • Третият вариант е да започнеш да си търсиш нова работа сега, но само ако не се притесняваш, че ще бъдеш уволнена. Ако може да се придържаш към това и да вземеш хубавите неща от тази работа (постижения, истории, контакти, референции, нови инструменти и т.н.), защо да не го направиш?

Ти ще придобиеш напълно нов набор от ценни умения заради това предизвикателство.

Трудно е да се справиш, когато шефът ти не те харесва, но това е част от живота.

Колкото по-високо се изкачваш, толкова повече хора ще фрустрираш и дразниш, без дори да го искаш.

Повечето от нас израстват, като искат да угодят на всички останали. Чувстваме се зле, когато знаем, че някой не ни харесва – особено някой толкова важен, колкото шефа.

Като остаряваме, осъзнаваме, че без значение какво правим, не всеки ще ни харесва.

Другите хора, които са участвали в конферентния разговор са наясно, че Елън е уплашена от теб. Няма начин мениджър като Елън да бъде държан във вашата компания. С течение на времето Елън може да получи някакъв коуч или да бъде преместена на различна роля.

Консултирайте се с интуицията си и решете какво да правите. Може би Майката Природа иска да научиш своя урок за търпение като следваш собствения си път и оставиш други хора да следват своя.

Няма нищо, което да можеш да кажеш на Елън, за да я накараш да не се страхува от теб. Върши своята работа, изпълнявай страхотните си планове за пускане на продукта през юли и тренирай търпение!

Поздрави,

Лиз

Източник: www.fobres.com

За връзка с нас