СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Защо шефът не ме харесва – първа част

Защо шефът не ме харесва – първа част

Продължаваме да публикуваме писма и отговори от интересната кариерна рубрика на Лиз Райън. Това е писмо от неин читател на тема „Истинската причина шефът да не ви харесва.“

Здравейте, Лиз,

Започнах нова работа през януари.

Имах цели четири месеца, за да се уверя как стоят нещата там. Има толкова много хубави неща на работата, но има и един голям проблем. Работата е страхотна и колегите ми са страхотни. Компанията изглежда има много възможности. Единственият проблем е моят шеф „Елън“. Тя се държеше толкова добре на интервюто и в продължение на две-три седмици, след като започнах работа.

Тогава разговаряхме спокойно. Разговаряхме за кучетата си и за всички нормални неща, за които хората говорят на работа. Този меден месец не трая дълго.

Оттогава Елън ставаше все по-студена и по-студена към мен.

Един от колегите ми дори ме попита: „Защо Елън не те харесва?“

Елън се държи много добре с всички останали. С мен тя е враждебна и поставя граници. Тя ме отрязва, когато се опитвам да й задам въпрос или да коментирам нещо. Тя избягва погледа ми, когато казвам нещо на заседанията на нашия отдел.

Аз съм отговорена за обучението на клиентите ни. Създавам учебни материали, пиша съдържание за помощната секция на нашия сайт и работя в тясно сътрудничество с отдела по Обслужване на клиенти. Обичам този вид работа и съм добра в това. Мислех, че Елън ще се радва да има някой с моя опит в екипа си, защото тя няма опит с обучението на клиенти. Всъщност тя не е доволна.

Нещо в мен я дразни. Единствената улика, която получих, че тя не ме харесва,  е от конферентен разговор от миналата седмица.

Сигурна съм, че Елън не знаеше, че и аз съм в този конферентен разговор, иначе не би се осмелила да каже нещо подобно пред мен.

Бях в разговора, но не говорех в момента. Някой от друг отдел зададе следния въпрос в конферентния ни разговор: „Имаме ли план за пускането на нови продукти през юли по отношение на обучението на клиентите?“ и Елън отговори с много саркастичен тон в гласа й: „О, сигурна съм, че Лидия има някакъв амбициозен план за това.“

Никой не отговори. Беше неудобно. Не казах нищо, защото не исках да влоша и без това лошата ситуация.

Тогава желаех да говоря за плановете си за пускане на нови продукти през юли. И те наистина са амбициозни. Вместо това държах устата си затворена.

Имам положителна обратна връзка от всеки друг мениджър, с когото работя и общувам, но само отрицателни реакции от моя шеф.

Какво мислите, че се случва и какво трябва да направя?

Благодаря,

Лидия

Очаквайте продължение.

Източник: www.fobres.com

За връзка с нас