СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Технологиите в сферата на Човешките ресурси – втора част

Технологиите в сферата на Човешките ресурси – втора част

 

Добре смазаната машина: Какво да очакваме от технологиите в сферата на човешките ресурси.

Това е продължение на статията за Технологиите в сферата на човешките ресурси. Статията представя проучване и анализ на PwC от 2017 г., които показват, че почти 40% от компаниите в сектора вече са мигрирали основната си информация за човешки ресурси (ЧР) в облачното пространството.

Ако Вашата компания се стреми към засилена сътрудничество между всички отдели, то при мигрирането на ЧР-процесите в облак пространството e важно е да обърнете внимание на следните неща:

 

  • Стратегия „приземяване и разширяване“ и „мобилни от самото начало“, за да се съсредоточите, както върху вложената енергията, така и върху ресурсите. Мобилните устройства осигуряват потребителски достъп навсякъде и по всяко време.
  • Определете променливите, които оказват влияние върху Вашата компания. Съсредоточете се върху това, от което се нуждае Вашата компанията. Препоръчително е да определите реалистични срокове, както вътрешните и външнитете ресурси, които ще са необходими. В същото време задайте и съответстващи на реалността очаквания за намаляване на разходите.
  • Обмислете цялостните спестявания и първоначално не бъдете твърде агресивни по отношение на освобождаването на служители. Всяка организация има своите специфики. Понякога извършването на определена промяна дори изисква увеличаване на броя на служители в краткосрочен план.
  • Използвайте нововъведения от доставчиците на облак услуги, тъй като те спомагат за решаването на проблеми с потребителски грешки, бъгов, дефекти. Въпреки че е затрудняващо да сте в течение на всички промени, имайте предвид, че ползите от актуализираните версии си заслужават вложените усилията.
  • Ключът към внедряването на всички тези нововъзникващи технологии и преминаването към облак пространството включва използването на усъвършенствани ЧР анализи. Компаниите могат да постигнат плавно интегриране, намаляване на разходите и стратегическа диференциация. Това може да се реализира чрез използването на информация от различни бази данни, фокусирането върху визуализиране на ключови показатели за ефективност, прилагането на инструменти за прогнозируемост и ангажиране на ключови заинтересовани страни.

Източник: www.forbes.com

За връзка с нас