СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Предимства на доброто отношение към служителите

Предимства на доброто отношение към служителите

Доброто отношение към служителите – предимства

Не е тайна, че когато се държите добре с някого и когато се държaт добре с вас, това ви кара да се чувствате добре.

Хората прекарват твърде много време на работата си и е нужно да й се наслаждават. Много компании започват да се развиват в разнообразна и разнопосочна работна среда. С навлизането на нови поколения на работните места, става все по-необходимо работодателите да се съобразяват с това как се държат със служителите си.

Какво прави една компания чудесно място за работа?

Например, фирма Marriott предлага отстъпки на служителите в своите хиляди хотели по целия свят.Ако работете там 25 години, то получавате безплатен престой в хотелите и местата за отдих на компанията. Друг пример са Google – те позволяват месеци платен отпуск по майчинство и бащинство, осигуряват безплатно здравословно хранене и позволяват на служителите да водят домашните си любимци на работа и много други неща! Да, Google и Marriott са гигантски корпорации с богат ресурс. Ако обаче имате повече от 10 служители, има много предимства за служителите, които вашата компания също може да предложи.

Ето пет предимства за доброто отношение към служителите:

  • Повишена производителност и лоялност на служителите

Поговорката „получаваш това, което даваш“ не е от значение само за служителите, но и за работодателите. Когато служителите знаят, че тяхната компания се грижи за тях, те също се грижат за компанията. Служител, който искрено се грижи за успеха на вашата компания, ще работи по-усилено за нейния просперитет и печалба.

  • По-здрави отношения с клиентите

Ако вашите служители са недоволни, клиентите ви ще забележат това. Когато се грижите за щастието на вашите служители, вие ще повишите нивото на обслужване на клиентите. Служителите, които са готови да направят допълнителна стъпка, определено ще направят добро впечатление.

  • По-малко стрес = по-малко болнични дни

Доброто отношение към служителите ще доведе до намаляване на стреса на работното място, което ще подобри здравето им. Пакетът с добри придобивки също може да помогне да се поддържа добро здраве на служителите.

  • По-високи нива на задържане на служителите

Служителите, които са недоволни от работното си място, обикновено не се задържат дълго. Доброто отношение към служителите ще намали вероятността от напускане, което ще ви спести време и пари, които бихте изразходвали за наемане на нови служители.

  • Достигане до повече добри професионалисти и избор при подбора на персонал

Бихте ли имали желание да работите за компания, която е доста известна с лошото си отношение към служителите? Компаниите с добра репутация се грижат за служителите си и привличат най-добрите таланти. По този начин те могат да си позволят да се по-селективни при подбора на персонал.

Подборът на подходящи служители може да бъде труден процес, особено ако се намирате в ситуция на спешност. Професионалният подход на екипа на Хорайзънс България, ще ви даде предимство при търсенето, намирането и управлението на таланти. Ние ще ви съдействаме да намерите подходящите служители на временна заетост или на постоянни позиции.

Източник: www.alliedforces.com
Снимка: Freepik.com

Прочетете още:

Мотивацията започва с правилното отношение

Свържете се с нас