СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Ползи от наемането на преквалифицирани кандидати

Ползи от наемането на преквалифицирани кандидати

Защо да наемате преквалифицирани кандидати?

Обичайно е наемащите мениджъри да дисквалифицират кандидатите, които изглеждат „преквалифицирани“. Преквалифицираните кандидати се разглеждат като риск или кандидат, който няма да остане дългосрочен служител. Въпреки че наемането само по себе си е рискова задача, не трябва да се дисквалифицират преквалифицираните кандидати. Вместо това, разглеждайте ги като обикновени кандидати. Един преквалифициран кандидат може просто да се превърне в следващото ви добро и полезно решение за персонал.

Наемане на преквалифицирани кандидати като ваше решение за персонала

Всяка година много компании отхвърлят и дисквалифицират висококвалифицирани таланти. Често това е така, защото мениджърите по наемането винаги търсят идеалният кандидат за ролята и екипа им. Обаче този, който може да изглежда като перфектният кандидат, може да се окаже, че не е най-доброто решение за персонала. Някой може да донесе повече интелигентност или умения, отколкото изисква работата, но е важно да се разберат намеренията и мотивацията на човек да иска да заема конкретната позиция.

Някои от ползите, които може да донесе един преквалифициран служител на вашата компания, са:

  • По-ниски разходи за обучение

Разходите за обучение на нов служител могат да бъдат значителни за една компания. Наемането на много квалифицирани служители може да намали разходите за обучението , което ще спести на вашия бизнес много пари и време.

  • По-бърза продуктивност/ производителност

Кандидатът, който е преквалифициран, най-вероятно ще се справя добре и ще покрива нормативите ви. Кривата на обучение е минимална и такива кандидати имат опит в управлението на своето време и продуктивност / производителност.

  • Повишени нива на представяне

Според проучване на Journal of Applied Psychology, когнитивно преквалифицираните кандидати работят по-дълги часове и се справят по-добре от квалифицирани служители с работни места, изискващи по-ниски когнитивни функции, като служител на автомивки.

  • Лидерство

Повишаването на квалификацията може да доведе до нови умения във вашата компания, както и до пвишено качество на лидерство в рамките на вашия персонал. Човек, който е опитен, може да е наставник на служители на начално ниво, като същевременно тласка старши служители към по-висока ефективност.

Със сигурност има много фактори, които мениджърите по подбор и наемащите мениджъри трябва да имат предвид при оценяването на кандидат с по-висока от необходимата квалификация. Разбирането на мотивите и желанията на кандидата са от решаващо значение по време на процеса на оценяване. Когато получите впечатляващ набор от умения, не го квалифицирайте с неподходящ твърде рано. Той може да бъде вашето перфектно решение за ситуацията. Преквалифицираните кандидати могат да донесат изключителна стойност на една компания и не трябва автоматично да бъдат дисквалифицирани от интервюта на позицията.

Източник: www.alliedforces.com

Прочетете още:

Пет неща, които уверените кандидати правят различно

Свържете се с нас