СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Какво преставлява наемането на служители на временна заетост

Какво преставлява наемането на служители на временна заетост

Наемане на служители за временна заетост чрез агенция

Фирмите и бизнесите имат уникални потребности от персонал. Някои от тези нужни се решават с услугите на агенция за персонал, чрез която можете да наемате на служители за временна заетост.  Причините за това са различни – в това число, подпомагане на големи натоварвания или проекти, покриване на служител по време на планирано или непланирано отсъствие и помощ през натоварения сезон.

Агенциите за персонал на персонал могат да предоставят редица възможности за помощ при временния персонал, включително временна помощ при поискване, решения посредством служители за временно наемане и постоянно назначение. Наемането на служители за временна заетост е решение за персонала, което става все по-популярно в много индустрии. Времето за наемане на споразумението може да варира в зависимост от обстоятелствата за заетост.
Услугата представлява гъвкаво решение за фирми, които имат нужда от нови или допълнителни служители, но не желаят или нямат възможност да ги назначат за постоянно при себе си. Тя има и друга концепция, при която една компания планира да направи временно нает служител в постоянно нает при нея след предварително определен период от време.

Агенции за подбор, които предоставят услуга за наемане на персонал за временна заетост

Агенциите за лизинг на персонал/ временна заетост ще помогнат за намаляване на натовареността на процеса по наемане на отделите по „Човешки ресурси“. Това на свой ред ще помогне на компаниите да спестят време и пари. Най-често агенциите вече разполагат с квалифициран и обучен служител.

Агенциите за подбор следят тенденциите в сферата на заетостта, промените в закона и най-добрите практики за подбор на персонал. Факт е, че не винаги отделът по „Човешки ресурси“ на компанията може да е запознат с тях. Те могат да помогнат и с обучение на временния персонал, като с това ще улеснят фирмата да продължи да извършва ежедневната си работа по-плавно.

Какви са ползите от услугата по наемане на персонал за временна заетост

Агенциите за подбор на персонал, които предоставят тази услуга, могат да предоставят на своите клиенти още голямо разнообразие от специализирани услуги. Като цяло те могат да покрият голяма част от нуждите на бизнеса.

Има множество ползи от използването на услуги за наемане на служители за временна заетост – както за бизнеса, така и за бъдещите временни служители. Ето някои от тях:

  • Гъвкавост за дадената компания с цел да установи истинската си нужда от заетост.

Наистина ли им трябва постоянен служител, който да работи по проект или просто им е нужен временен работник? Работодателите могат да оценят действителното си натоварване.
Особено по време на криза като днешната, подобна услуга позволява на компанията незабавно да посрещне нуждите си от временен персонал чрез специализирана агенция. Персоналът може да бъде нает въз основа на дадена временна нужда. Обаче временният служител може да стане и бъдещ постоянен служител спрямо бизнес нуждите.

  • Позволява на компания да оценява служителите си за изпълнението на работата им.

Дали човекът всъщност е подходящ за работата? Пасва ли с останалата част от екипа? Има ли правилните умения, необходими за работата?

  • Компанията може да спести от режийни разходи, включително заплати, обезщетения и разходи, свързани със служители.

Освен това тя може да спести време и разходи, свързани с процеса по подбор и наемане.

Като цяло лизингът на персонал и временното наемане на служители спестява много време и пари, което е жизненоважно в днешната ситуация на икономическа криза.

  • Подобна услуга дава шанс на служителя да научи много за компанията, в която е бил нает временно.

Така служителите могат да научат нови умения и да научат за корпоративната култура на компанията. Те могат да решат, дали им харесва работата и дали са в състояние да се разберат със своите колеги, ако има възможност  да бъдат наети на постоянен договор.

Това не са всички предимства на услугата и ако желаете да намерите още, можете да прочетете следната статия: https://www.horizons.bg/bg/lizing-na-personal-predimstva/

В наши дни има голям шанс временната работа и лизингът на персонал ще се окажат предпочитана форма на заетост за бизнеса и служителите през следващите години предвид новата реалност, която настоящата пандемия създаде.

Обощено казано:

  • Целта на агенцията за отдаване на служители за временна заетост е да помогне на бизнеса да посрещне специфичните си нужди.
  • Използването на подобно решение за персонал означава, че компанията може да има нужда от по-голяма гъвкавост при нужда от нови служители.

Хорайзънс България е лицензирана фирма, която осигурява временна работа, съгласно промените в Кодекса на труда от началото на 2012 г. Още за условията и друга информация за услугата лизинг на персонал, която предлага фирмата ни, може да получите тук.

Източник: www.alliedforces.com

Снимка: freepik.com

Прочете още:

Кои бизнеси се нуждаят най-много от служители на временна заетост

Изпратете ни запитване за Лизинг на персонал