СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Четири съвета за мотивирана на временно наетите служители

Четири съвета за мотивирана на временно наетите служители

Как можете да мотивирате вашите временно наети служители

Ако вашата компания използва служители, които са наети временно, знайте, че те могат да са в допълнителна помощ на бизнеса ви по време на висока натовареност или криза. Но като се има предвид естеството на тези позиции, може управлението и мотивирането на тези служители да се окаже трудно. Повечето от тях са само за кратко време с вашата компания. Така че, на вас ви остава да се чудите как да мотивирате служителите, работещи временно при вас?

Истината е, че много временно наети работници използват позицията като начин да натрупат опит за кариерата си. Как това ви помага като мениджър? Е, само защото това е временна длъжност, не означава, че служителите, наети на временна заетост, не са мотивирани да положат максимални усилия.

Има един израз: „отношението на лидера рефлектира върху управлението“. В тази статия представите ви за временното управление на персонала ще бъдат провокирани. По този начин, вашата компания може да извлече максимума от работниците ви за временна работа. Продължете да четете, за да разгледате всички полезни съвети, чрез които ще можете да извлечете най-доброто от своите временни служители.

  • 1. Отнасяйте се с временно наетите служители като с останалите служители, наети на постоянен договор

Разбираемо е да ви идва първосигнално да се отнасяте различно към работниците, наети на временна заетост, спрямо тези, които са на постоянен договор при вас. Те са само с вас за кратко време и вероятно няма да са толкова въвлечени във фирмената култура.

Обаче един от най-добрите съвети за управление на временния персонал, е да ги третирате като всеки останал служител.

Като за начало не ги наричайте „временен персонал“. Инвестирайте време, за да научите имената им и направете всичко възможно да ги направите част от екипа си. Това означава да ги каните на срещи и да ги запознавате с други хора от офиса. Като зададете този пример като мениджър, той може да помогне на други служители да следват този ваш пример.

Каква е ползата от това да се отнасяте еднакво с временно наетите служители, както към останалите си служители? Краткият отговор е: продуктивност.

Вашите временно наети служители ще бъдат по-мотивирани да постигнат отлични резултати на работа, когато се отнасяте към тях, както към останалите служители.

  • 2. Осигурете инструменти за успех на вашите временно наети служители

В реда на нещата е временно наетите служители да имат по-ниско представяне в началото. Възможно е те да не получават формално обучение, а в някои случаи дори да не се срещат с HR отдела. Време е да смените тази политика, ако искате вашите временно наети служители да добавят повече стойност.

Започнете със създаване на въвеждаща програма за временно наети служители. Не е необходимо тя да е толкова задълбочена и ангажираща, колкото другите обучения на вашите служители.  Новонаетите временни служители ще са готови да окажат положително въздействие върху вашия бизнес във времето след провеждането на определен обучителен курс, който да е приложим в работата им.

  • 3. Предоставете честна обратна връзка

Без значение каква дейност упражняват, повечето служители търсят начини да се подобрят. Както споменахме по-горе, много временно наети работници, се стремят да натрупат опит в кариерата си. Това означава, че те са гладни за продуктивна обратна връзка от своя мениджър.
Не препоръчваме да им давате обстойно ревю за тяхното представяне. Отделяйте 15 минути всяка седмица, за да изпратите имейл или да обсъдите всички отзиви или съвети, които имате относно тяхното представяне. Инвестирайки това време. Вашите служители ще бъдат по-мотивирани да успеят и качеството на тяхната работа също може да се подобри. В допълнение, ако някога трябва да бъде попълнена постоянна позиция, ще имате списък с надеждни и потенциални кандидати, с които бихте работили.

  • 4. Задайте правилните очаквания

Много временно наети работници, заемат позиции с надеждата, че те могат да се превърнат в постоянна работа. Най-добрата практика е техният ръководител да определи правилно очакване. Ако при вас има възможна постоянна работа, може да ги уведомете. Същото правило важи и когато няма. Ако позицията е само краткосрочна, бъдете открити и честни към тях.

Ако работата е само временна, все още има стимули, които можете да използвате, за да мотивирате работниците си във времето. Например, можете да предложите препоръка на временните работници, които са се представители много добре в ролята си в края на договора си. Малки жестове като този могат да повлияят положително на мотивацията на хората, дори когато знаят, че времето им с компанията е ограничено.

Намерете квалифицирани работници на временен договор

След като знаете повече за управлението на временния персонал, следващата стъпка е да наемането на временно работещи служители, които да помогнат на вашия бизнес.

Ние може да ви съдействаме, независимо дали се нуждаете от помощ за голям проект или някаква допълнителна сезонна работа. Тук сме, за да помогнем на вашия бизнес да успее. За да научите повече за това как Хорайзънс България може да помогне на вашия бизнес, свържете се с нашия екип тук.

Източник: www.alliedforces.com

Прочетете още:

Как да въведете временно нает служител в екипа си

Как да управлявате временно нает служител

Изпратете ни запитване за Лизинг на персонал