СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Как да не слагате край, когато сте интервю за работа

Как да не слагате край, когато сте интервю за работа

Най-добрият начин да сложите край на интервю за работа е да станете и да си тръгнете. Не се застоявайте. Вашето време е ценно.

Бъдете толкова щастливи, когато си тръгвате, колкото сте били и при пристигането си. Интервюто вече е приключило и има по-важни места, на които да отидете.
Не се увличайте да разказвате още истории за това колко сте страхотни, преди да си тръгнете от интервюто.

Най- успешните кандидати са тези, на които не им се налага да се молят за работата. Те идват, провеждат разговор, говорят за възможностите повече, отколкото за себе си и задават правилните въпроси. Тези кандидати не отправят посланието, че отчаяно се нуждаят от тази работа.

Никой не иска да наеме някой, чието послание е: „Не знам какво ще правя, ако не получа работата“. Мениджърите наемат хора, на които се доверяват. Когато покажете увереност в себе си, другите също го виждат.
Най-добрият начин да приключите едно интервю за работа е да се станете от стола, да протегнете ръка за бързо ръкостискане и да кажете „Чудесен разговор! Беше ми приятно да се срещнем“.

Не питайте колко време ще им отнеме да се свържат с вас или кога да очаквате да получите обратна връзка. Работили сте в бизнес средите и преди. Знаете, че хората не знаят предварително колко време ще им отнеме вземането на решение.

Вас не ви вълнува колко време ще отнеме! Ако чакат прекалено дълго, ще Ви изпуснат. Не питайте кога ще върнат обратна връзка към вас, защото ако го направите, ще ги принудите да ви излъжат и да кажат „О, най-рано следващата седмица“. Доверието във вас се срива, когато умолявате някого да се свърже с вас бързо.

Никога и по никакъв начин не питайте „Как се представих?“ на края на интервюто.

Може да „изиграете“ интервюто с ваш приятел и да го попитате какво мисли за вашето представяне. Никой няма да ви се довери, ако се държите на интервюто за работа като на устен изпит в училище.

Никога не задавайте въпроса „Мислите ли, че съм подходящ за позицията?“

Не е подходящо да накарате някого да даде оценка за това дали сте подходящ за работа непосредствено след интервюто. Всеки отговорен мениджър ще си даде време да обмисли разговора, проведен по време на интервюто. Никога не искайте от някого да пропусне тази стъпка!

Изправете се и си тръгнете. Понякога е по-трудно да направите това, защото искате да покажете вашата страст за работата по време на интервюто.

Запомнете – понякога по-малкото е повече. Оставете интервюиращият да си мисли за вас и продължавайте да се радвате на живота си.

С времето ще разберете, че на колкото повече интервюта ходите, толкова по-лесно ще бъде за вас да кажете: „Добре, това беше“ и да продължите напред.

Всъщност вие ще забравите интервютата, на които сте били, защото винаги ще сте заети с това да изпълнявате текущите си задължения. Никога не чакайте обаждане от работодателя, при когото сте били на интервю, преди да сте продължили с търсенето на други възможности за работа.
Няма причина да чакате.
Помнете, че само хората, които Ви искат, те Ви заслужават!

Автор: Лиз Райън за Forbes.com

Прочетете още: Няколко съвета за успешно представя на интервю

Успешното интервю – ключови стъпки за кандидата

Свържете се с нас