СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Как да изглежда вашата автобиография 2020

Как да изглежда вашата автобиография 2020

Не е нужно да ви казваме колко е важна вашата автобиография.

Тя обобщава квалификацията ви пред рикрутърите и/ или мениджъра по подбор. Това е документът, който те използват, за да решат, дали може да сте подходящ за вашата мечтана работа.
Така че, определено бихте желали да е най-доброто CV, което може да си представите – и определено не искате да изглежда объркващо, неактуализрано или трудно за четене.
Като имаме предвид това, как мислите, че трябва да изглежда автобиографията ви през 2020-та?

Ние имаме най-добрите съвети как да създадете автобиография, която да ви откроява от тълпата и да ви отведе до мечтаното интервю.

1. Опростете я.

Най-добре е чисто оформление, освен ако не кандидатствате за дизайнерска роля.

  • Използвайте ясни заглавия на секциите, като можете да ги подчертаете с удебелен шрифт, главни букви и/ или различен цвят.
  • Уверете се, че има достатъчно бяло пространство – претрупаната автобиография е трудна за четене.
  • Пропуснете фантастичните графики, диаграми и илюстрации, които не се възпроизвеждат добре със софтуер за сканиране на резюмета.

2. Използвайте обобщенo изявление вместо стандартно резюме.

Целта на резюмето е да каже на рикрутъра какво търсите. От друга страна, едно обобщено изявление обяснява каква стойност можете да им донесете.

3. Акцентирайте върху ключовите си умения.

Уверете се, че изброените от вас умения съответстват на изискванията за работата, за която кандидатствате, независимо дали поставяте секцията си с умения в горната част на автобиографията или най-отдолу след работния опит. Не сте сигурни какви са те? Прочетете внимателно описанието на работата, за да видите кои умения, програми и ключови думи са споменати. Ако в описанието на длъжността, което сте изпълнявали на текущата или предишна роля, е посочено изискване или отговорност, кореспондиращо с настоящата ви кандиатура, тогава то трябва да бъде посочено в автобиографията ви.

4. Поставете новопридобития си опит на първо място.

Рикрутърите все още предпочитат традиционния обратен хронологичен формат, където първо изброявате текущата или най-скорошната си работа.

5. Подчертайте отговорностите си в редове.

За всяка работа избирайте своите отговорности и постижения в лесни за следене редове, а не в абзаци, които изглеждат по-плътни и по-трудни за четене. Уверете се, че започвате всеки един от тези редове с глагол със силно действие.

6. Обмислете добавянето на доброволчески или друг опит.

Изброяването на доброволчески труд или други интереси може да добави индивидуалност към вашето резюме и да ви помогне да покажете друго измерение от личността си. Тези преживявания също могат да ви помогнат да подчертаете уменията, които сте придобили извън работното място, а можете да ги приложите и в работата си.

7. Обърнете внимание на цифрите и процентите.

Където е възможно, добавете цифри и резултати към точките си, за да покажете въздействието, което сте имали на дадена роля. Можете да направите това, дори ако не сте в роля, ориентирана към това: Колко често се справяхте с дадената задача? Колко голям беше вашият екип? Колко души са използвали вашия продукт?

Използвайте тези съвети, за да подготвите автобиографията си за новото десетилетие и да се доближите, колкото се може повече до желаната от вас работа.

Източник: https://www.themuse.com/

Екипът на Хорайзънс България продължава да извършва бизнес услугите си дистанционно.

Хорайзънс България предоставя услугата Професионално изготвяне на автобиография, с индивидуален дизайн и текст.

💥🥇💥Имате нужда от CV, което да ви представи блестящо пред бъдещия ви работодател?
Ние ви предлагаме безплатна професионална консултация с платен дизайн за автобиография. Поръчайте тук!

Свържете се с нас