СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Как да навлезем успешно на нова управленска роля – първа част

Как да навлезем успешно на нова управленска роля – първа част

 

Когато обмислят промяна на компанията или управленската си роля, повечето мениджъри имат ясен план какви стъпки трябва да предприемат – да използват наличните онлайн и офлайн платформи, за да открият най-подходящата възможност, да обновят автобиографията си и да се представят впечатляващо по време на интервютата. Ясно е, че изпълнението на този план е основополагащо, за да подсигури успешно новата позиция, но предизвикателствата далеч не приключват с това.

След като вече сте приели предложението е необходимо да имате стратегия и за първите седмици и месеци на новото място. Отличните първи впечатления от интервюто и при въвеждащите срещи с екипа са от изключително значение, за да може да положите здрави основи и да очертаете собствения си подход занапред.

Изследвания показват, че до 50% от мениджърите и лидерите се провалят в своята първа година. Ето защо е добре да сте подготвени с някои съвети и похвати, така че да подсигурите успеха си от самото начало.

 

ИМАТЕ ВРЕМЕ ДА ПЛАНИРАТЕ

Ако сте в активно търсене на нова позиция или сте привлечени в процес от консултант, вероятно събирате информация за новата компания, към която е възможно да се присъедините. При всички положения, имайте предвид, че процесът на подбор и последващия период на предизвестие са чудесното време да започнете да планирате тези първи седмици и месеци в бъдещата си управленска роля. Използвайте възможността да изясните по време на интервютата какво ще се очаква от вас в този ранен период, така че да може да структурирате бъдещите си планове.

 

ПРИЕМЕТЕ, ЧЕ Е НУЖНО ДА УЧИТЕ И ДА ОБЩУВАТЕ АКТИВНО, ЗА ДА СЪБЕРЕТЕ ПОЗНАНИЯ

Ако напоследък сте заемали ръководна позиция в една и съща компания, вероятно не ви се е налагало да се доказвате. Възможно е да сте привикнали към границите и структурите във вашата организация и да сте станали малко по-инертен. Но новата компания носи със себе си цял нов набор от хора, взаимовръзки и процеси. Необходимо е бързо да се адаптирате към новата компания и цялата „логистика“, която върви в комплект с нея. Малко или много всичко започва за вас от изходна позиция, така че не се страхувайте да започнете да учите наново, за да може да настроите личните си познания и опит в тези  нови граници.

 

НЕ СЕ ДИСТАНЦИРАЙТЕ ОТ ЕКИПА

Винаги е трудно да опознаете новите лица и екипи и като ръководител най-лесното, което може да направите е да се затворите в своя собствен малък офис. Но те имат нужда да ви опознаят точно толкова, колкото и вие тях. Смяната на лидера винаги носи известни съмнения и несигурност. Колкото по-бързо опознаете екипа си, толкова по-бързо ще разберете и процесите, как екипът работи и как може да го подпомогнете да напредва.

Очаквайте продължение.

 Източник: Peak Recruitment

За връзка с нас