СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Направете така, че хоум офис да работи за вас

Направете така, че хоум офис да работи за вас

Как да направете така, че хоум офис да работи за вас

С работата си в Google съветвам хората как да използват времето си възможно най-ефективно. Когато работя от вкъщи, стратегиите ми за производителност са още по-важни, защото нямам обикновената структура на деня в офиса – като пътуване до работа, ходене на срещи или да се натъкнете на колеги. Когато къщата ви стане офис, трябва да свикнете със съвсем нови рутини.
Да си вършите работата, когато вашите колеги не са физически с вас, е норма в Google.  Всъщност 39% от срещите в Google включват служители от два или повече града. Но това не се отнася за всички и много хора по света сега се оказват в нови работни ситуации.

Тук събрах някои от моите съвети за продуктивност, независимо къде работите. Те представляват няколко неща, които научих от опита си за работа от вкъщи.

Определете мястото, където ще работите и където няма да работите.

Лесно е да издърпате компютъра си до кухненската маса или да се настаните на дивана и да започнете да работите. Но постоянната стая, място, бюро или стол, в които всеки ден ходите на работа, помагат на мозъка ви да свързва това място (миризми, гледки и звуци) с работа. Поставете някои неща, които сте имали на бюрото си – например снимки на вашите приятели или семейство. Вземете нова подложка за мишка, която ви харесва. Запасете се с леки закуски, ако е необходимо.
И също толкова важно, колкото създаването на вашето „работно място“, е определянето на областите, в които не работите. Може би никога не носите компютъра си в спалнята. Това помага да се създаде умствена дистанция и ви позволява да се отпуснете, въпреки че работата ви е хоум офис.

Използвайте разговори в Hangouts като професионалист.

Вероятно ще отделите повече време за видео чат – в нашия случай Hangouts Meet. Ето няколко трика за среща от вкъщи: намалете качеството на видеото си, когато изпитвате ограничения на връзката или закъснения, наберете във видеообаждане, но получете аудио през телефона си и запишете срещите си, за да сте сигурни, че всеки може да ги провери. Ако се нуждаете от виртуално човешко взаимодействие, насрочете видео чат без дневен ред с вашия екип или приятели в офиса. Това не е официална среща, просто време за чат и разговори помежду ви.

Практикувайте „работа с един раздел на браузъра”.

Ако нямате голям монитор или обичайната си настройка на екрана у дома, още по-важно е да се съсредоточите върху един раздел на Chrome (на браузъра си) в даден момент. Ако провеждате видеообаждане от вашия лаптоп, намалете до минимум всички други раздели и се съсредоточете върху разговора. Точно както бихте оставили телефона си или затворите лаптопа си на среща, за да останете ангажирани.

Дръжте се както обикновено.

Съпротивлявайте се на желанието да се събудите и да започнете да работите в леглото. Това не помага на мозъка ви да изпадне в „настроението“ да бъде продуктивен. Придържайте се към обичайните си процедури като събуждане, обличане, закуска, след това „пътуване до новото“ работно пространство. Пребиваването ви по пижама, колкото и да ви е удобно, ще ви накара да не се чувствате като на редовен работен ден и ще затрудни работата ви.

Разполагайте с графика си.

Коя е добрата новина при работа от вкъщи? Без пътуване. Помислете за това като време за експериментиране с алтернативни графици и намиране на вашето „праймтайм време“. Ако сте ранобуден човек, опитайте да се събудите и да работите върху нещо за малко, след което си направите почивка в средата на сутринта. Ако сте „нощна птица“, която предпочита да спи до малко по-късно, преместете графика си, за да свършите повече работа в по-късния следобед. Продуктивността не е само какво правите, но по-важното е кога го правите.

Да работите от вкъщи не означава да работите непрекъснато.

Едно от най-трудните неща за работа от вкъщи е определянето на граници. Оставете компютъра си в работното пространство и работете само, когато сте на това място. Изберете време, когато сте „приключили за деня“, като зададете работно време в Google Календар, за да напомняте на хората кога сте на разположение. Правете си умствени почивки по начина, по който бихте работили в офиса – вместо да ходите на среща, излизайте навън или се обадете на приятел.

Създайте дневния си списък със задачи от предходния ден.

Част от това да останете фокусирани и да зададете работен график у дома е да изброите какво трябва да направите за един ден. Създадох шаблон за дневен план (можете да го използвате и вие!), който ми помага да създам план час по час на това, което възнамерявам да правя. Ако го попълните предишната вечер, ще се събудите в съзнанието за това, което трябва да направите този ден.

Завършете това нещо, което сте искали да направите

Работата в офиса може да бъде натоварена и рядко остава време, за да свърши всички неща. Работата от вкъщи е шанс да наваксате някои от вашите индивидуални задачи – завършете тези разходи, направете мозъчна атака на този дългосрочен проект или прочетете статията, която сте отбелязали за прочитане. Настройте текущ списък в Google Keep и се обърнете към него, когато имате интервал от свободно време.

Отпуснете се.

Някои хора имат само студио с една спалня и прекарват дните си там. Някои хора имат съпрузи, които работят хоум офис, деца вкъщи или кучета (имам и трите!). Свързването може да е по-бавно и може да има някакъв лай на заден фон. Обаче не забравяйте, че всеки прави всичко възможно, за да работи от домашна обстановка.

Автор: Laura Mae Martin, Executive Productivity Advisor, Google за https://www.forbes.com

Как да бъдете продуктивни при работа от вкъщи по време на COVID-19

Свържете се с нас