СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Как да проведем ефективно интервю за работa

Как да проведем ефективно интервю за работa

Ефективно интервю за работа – как да направите процеса по-успешен и по-предвидим за потенциалното представяне на избрания кандидат за работа?

Нуждаете ли се от по-ефективен начин за интервюиране на кандидати?

Ето 2 интересни статистики:

Последните изследвания показват, че почти трима от четирима работодатели (74%) казват, че са наели неправилен човек за дадена позиция.
Според Career Builder, едно лошо наемане може да струва на компанията над $ 50,000.
В такъв случай, как да направите интервюто за работа по-ефективно?

Ето 3 лесни начина, с които можете да направите интервюто за работа по-ефективно и бъдещето на отворената Ви позиция по-предвидимо:

Структурираните интервюта за работа са по-ефективни от полуструктурираните, когато става въпрос за прогнозиране на представянето на кандидата. Изследванията на анализи показват, че структурираните интервюта са до два пъти по-ефективни що се касае до предвидимост на представянето от неструктурираните!

Вземете мерки сега: Подгответе въпроси за интервюто преди интервюто и задавайте на всеки от кандидатите едни и същи въпроси в същия ред.

  • 2. Провеждане на поведенческо интервю

Изследванията показват, че поведенческите интервюта са по-адекватни и точни при вземане на решения за наемане. Поведенческите интервюта се основават на оценката на предишното поведение на кандидатите. С други думи, в поведенческо интервю интервюиращият пита кандидатите за миналия им професионален опит и работно представяне.

Вземете мерки сега: Вижте най-добрите примери за въпроси за поведенческо интервю за работа!

  • 3. Упражняване на работна симулация

Според доклада на LinkedIn, само 32% от отговорилите на анкетата използват тази техника, въпреки че 84% казват, че тя е ефективна. Тя представлява следното: при работна симулация Вие молите кандидатите си да изпълнят задачите, по които ще работят, ако бъдат наети.

Вземете мерки сега: Помислете за хубаво упражнение за работна симулация за текущата Ви отворена позиция. В зависимост от ролята, която искате да запълните, може да е задача за писане на кратък текст, изготвяне на кратка презентация, решаване на определен проблем, споделяне на идеи в брейнсторминг сесия, решаване на някакъв проблем и т.н.

Заключение

Спрете да разчитате на интуицията си при подбора и започнете да използвате техники, които са подкрепени от данни. Прилагането на някой/и от тези три съвета ви гарантира, че интервюто за работа ще е по-ефективно и по-предсказуемо що се касае до представянето на кандидатите.

Източник: https://hrtechweekly.com/

Прочетете още: Най-подходящите интервю въпроси, задавани от работодатели

Как да изградим доверие в процеса по подбор на персонал

 

Свържете с нас