СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Ефективна работа в екип като ключ към успеха

Ефективна работа в екип като ключ към успеха

Ефективната работа в екип е тайната на растежа и успеха на най-проспериращите компании в света. Работата в екип е изключително важна съставка на рецептата за успешен бизнес.

Нека да вземем примери от компании като Apple, Yahoo и LinkedIn. Всички тези компании са наясно с важността на работата в екип. Те работят усилено за насърчаване на работата в екип и насърчаване на сътрудничеството между техните служители.

Какво можем да научим от тези изключително успешни компании и как те гледат на работата в екип, също как я насърчават?

Уроци по работа в екип от Apple, Yahoo и LinkedIn

Ето някои ценни уроци за работа в екип от Apple, Yahoo и LinkedIn:

Урок # 1: Подчертайте важността на работата в екип

„Големите неща в бизнеса никога не се извършват от един човек. Те са направени от екип от хора.“ Стив Джобс, председател, главен изпълнителен директор и съосновател на Apple

„Независимо колко брилянтен е вашият ум или стратегия, ако играете соло игра, винаги ще губите от екип.“Рейд Хофман, съосновател и бивш изпълнителен председател на LinkedIn

Ключови изводи: Накарайте екипната работа да бъде една от ключовите ценности в компанията ви и непрекъснато работете за популяризирането й.

Урок # 2: Екипната работа започва от върха

„Има огромна работа в екип на върха на компанията, която филтрира работата в екип към останалата част компанията.“ Стив Джобс, председател, главен изпълнителен директор и съосновател на Apple
Ключови изводи: Работата в екип започва на върха и се филтрира през всяка част от вашата компания. Ако искате вашите служители да насърчават съвместната работа в екип, моделирайте го от горе.

Урок # 3: Доверието е ключът

„Работата в екип зависи от доверието ви останалите да се справят с работата си без да ги наблюдавате през цялото време.“ Стив Джобс, председател, главен изпълнителен директор и съосновател на Apple
Ключови изводи: Наемете най-добрите хора и им се доверете, че ще си свършат работата. Членовете на екипа ще се държат взаимно отговорни.

Урок # 4: Работата в екип води до иновации

„Когато имате нужда от иновации, имате нужда от сътрудничество.“ Мариса Майер, бивш президент и главен изпълнителен директор на Yahoo!
Ключови изводи: Ако искате да намерите ново, креативно решение за даден проблем, съберете заедно различни хора. Многообразието води до иновации.

Урок # 5: Екипната работа е процес

„Началото е да започнем заедно. Оставането заедно е напредък. Съвместната работа е успех. ” ~Хенри Форд, основател на Ford Motor Company

Ключови изводи: Работата в екип е непрекъснат процес. Членовете на екипа трябва да се научат как да комуникират успешно и да работят заедно.

Източник: https://hrtechweekly.com

Автор: Kristina Martic

Прочетете още: 9 успешни начини за мотивиране на служители

Автономия срещу микромениджмънт

Свържете се с нас