СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Десет начина как неприятната работа на стане поносима

Десет начина как неприятната работа на стане поносима

Това е писмо от неин читател на тема „Десет начина как неприятната работа на стане поносима.“ Продължаваме да публикуваме писма и отговори от интересната кариерна рубрика на Лиз Райън във Forbes.

Уважаема Лиз,

Бях нает на настоящата си работа от моя първоначален мениджър „Блейк“. Работата с Блейк беше удоволствие. Блек напусна компанията преди една година и се присъедини към стартъп. Той ме помоли да отида с него. Обмислих предложението, но го отхвърлих. Прецених, че е рисковано.

Нашата компания тръгна надолу, откакто Блейк си тръгна. Предполагам, че Блейк не иска да ми каже какво знае или подозира за лидерите на компанията. Те се опитват да продадат компанията. Знам за продажбата, но повечето служители не знаят. Лидерите на компанията ми предложиха огромен бонус, ако остана до следващия декември, след което ще бъда съкратен. Предложението е примамливо и мога да използвам парите.

Това означава, че не мога да си търся нова работа от сега.

Въпреки това, мразя да ходя на работа. Това е и физически болезнено. Не искам да звучи като мрънкане, но има ли нещо, което мога да направя, за да направя следващите шест месеца поносими?

Благодаря Ви, Лиз.

Томас

Уважаеми Томас,

Животът е пред вас и той е пълен с възможности. Не го пропилявайте, като се чувствате стресиран и тъжен!

Вече сте положили началото на следващото си приключение. Дайте си няколко дни, за да помислите за това време като подарък. Използвайте тези няколко дни, за да преминете от режим „Не мога да повярвам, че това се случва!“ към „Как да получа най-доброто през следващи шест месеца?“

И съответно действайте през пролетта.

Сигурно смятате, че не можете да започнете търсене на работа веднага. Всъщност можете да разглеждате контактите в мрежата ви. Вашата мрежа е жизненоважна в случая. Най-вероятно точно там ще намерите следващата си работа чрез страхотни рекрутъри, с които ще си сътрудничите.

Вие имате време да мислите за живота и кариерата си. Почти никой няма време да направи това!

Нужно е да отделите време, за да помислите къде сте били и къде искате да отидете на следващата си работа. Щом определите посоката си, можете да набележите желаните от вас работни места.

На ваше място не бих чакала, а бих започнала да мобилизирам мрежата си, бих се свързала отново с приятели и бивши колеги, които не съм виждала от известно време. Планирайте поне по два обяда от контактната си мрежа всяка седмица.

Мрежата Ви от контакти напомня, че имате стойност извън вашето работно място, независимо от сегашната ви ситуация. Нетуъркингът Ви извън вашето работно място Ви поддържа здрави и свързани с други хора. Това също е един от най-добрите начини да направите лошата работа поносима, докато сте там. Можете да прекарвате малко време всеки ден, мислейки за това с кого искате да се свържете, къде можете да се видите на обяд или кафе.

Ето 10 начина да направите неприятната си работа поносима, докато сте там:

  1. Всяка вечер след работа отделяйте малко време да мислите за следващата си стъпка. Изключете бързото заключение, че на вашата нова работа трябва да вършите същата работа, която вършите сега. Вземете дневник и пишете в него. Пишете за вашата идеална работа. Пишете за вашите силни страни и какво обичате да правите.
  2. Когато напуснете работата си, бъдете активни. Отидете на боулинг, танци – каквото прецените. Работете с тялото си и умът ви ще ви помогне да създадете вашата нова визия!
  3. Съсредоточете се върху дишането си, когато сте на работа. Ще видите колко полезно е това, особено когато нещата около вас са стресиращи. Станете, разходете се или се разтягайте толкова често, колкото ви е необходимо.
  4. В края на всяка седмица се отдавайте на някоя наслада. Това може да е дълга вело разходка или любима бутилка вино. Припомняйте си защо сте на работата, която не обичате. Не забравяйте, че имате по-голяма цел. Ще получите сума пари. По-добре да сте наясно къде ще отидат парите ви и как ще отворите новата глава от вашия живот.
  5. Свържете се с вашите най-доверени приятели, не само за да получите съвети за вашата кариера, но и да получите морална подкрепа.
  6. Представете си, че сте в истинска видео игра. Имате шест месеца да вземете цялото злато и другите съкровища в тази видеоигра – т.е. от вашата работа. Първо трябва да знаете кои съкровища са там. Какво можете да добавите във вашето резюме, докато все още имате тази работа? Не пропускайте всеки урок и знание, което можете да получите от това място.
  7. Вие сключихте сделка с мениджърите, от която можехте да си тръгнете. Говорете спокойно с тях за сделката, която искат да направят, както и за купувача, който търсят и какво предвиждат за себе си и за организацията. Говорете с тях за това, какво мислят – за надеждата за придобиване и за техния живот отвъд сделката. В момент на смут като този, в който се намирате, дори най-дистанцираните и неприветливи ръководители могат да са истински с вас. Възползвайте се от възможността да научите повече за света на бизнеса. Също така да изградите дълготрайни взаимоотношения, преди да се оттеглите от вашата компания.
  8. Станете най-полезната, състрадателна и чувствителна версия на себе си, която някога сте си представяли, дори и повече. Смекчавайте се, заради самите вас и заради всички други.
  9. Когато сте спокойни, можете да преброите вашите благословии. Знаете кога ще свърши работата ви. Повечето хора не знаят това. Ще имате финансиране за следващото си начинание. Това е невероятна рядкост. Имате време да помислите какво искате. В допълнение, имате време да изградите мрежата си от контакти. Имате време да планирате. Изкушавате се да се занимавате с лошата част от историята Ви – губите работата си. Повечето хора ги освобождават без предупреждение. Те трябва да реагират бързо и да намерят поредната лоша работа, за да плащат сметките си. Имате подарък от време. Имате заплата до декември. Използвайте всяка минута от времето до сега, за да планирате следващия си ход.
  10. Накрая, не забравяйте, че преоткриването винаги включва болка. Змиите не обичат непрестанно да се мокрят, a чак когато старата кожа стане твърде стегната. Хората не винаги обичаме преходните периоди през живота. Обаче всъщност това е нашето израстване и прогрес. По този начин ставаме и по-силни.

Всичко най-хубаво,

Лиз

Източник: www.forbes.com

За връзка с нас