СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Отново се приемат документи по програмата „Аз мога повече“

Отново се приемат документи по програмата „Аз мога повече“

От 15 октомври т.г. се възобнови приема на документи по програмата „Аз мога повече“.

Тя се финансирана с европейски средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“(ОПРЧР) и се администрира от Агенцията по заетостта (АЗ).

Поради големия интерес към програмата, тази година бюджетът й е увеличен с 50 млн. лв. Така още над 50 хил. души могат да се възползват от възможностите за езиково, професионално и компютърно обучение в повече от 650 специализирани центрове в страната.

През първите осем месеца от старта на схемата близо 48 хиляди човека са се включили в обучения. От тях успешно вече са завършили повече от 30 хиляди души, съобщават от АЗ.

За обучението с ваучери може да кандидатства всеки, който работи на трудов договор в частния сектор, както и хората, които се осигуряват сами. Не могат да участват обаче служители в бюджетната сфера – учители, военни, полицаи, държавна администрация.

Документи за кандидатстване се подават в бюрата по труда по местоживеене или месторабота, след като се попълнят декларация и заявление за участие.

Крайният срок за кандидатстване е 2 ноември т.г. включително. До тогава бюрата по труда ще приемат документи с удължено работно време.

Източник: www.karieri.bg