СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Предимства при сътрудничеството с Агенции за подбор на персонал

Предимства при сътрудничеството с Агенции за подбор на персонал

Защо Агенциите за подбор на кадри играят решаваща роля за намирането на подходящия кандидат за вашия бизнес?

В бързо развиващия се свят на бизнеса намирането на подходящи кандидати може да бъде доста трудна задача. Докато компаниите се стремят да намерят перфектното попълнение за своя екип, те често се оказват изгубени в разглеждането на множество автобиографии и провеждане на интервюта. Затрудненията и предизвикателствата идват от факта, че в определени сектори и сфери има остър дефицит на специалисти (инженери, например), а проблемите пред компаниите не са само в намирането, но често и в задържането им. Практиките, прилагани досега в тази посока, вече не дават необходимия резултат и съвременните компании са поставени при нови условия, като от тях се очаква много по-оптимално да използват ресурсите от преди. Тъй като зад всеки успешен бизнес стоят най-вече добрите служители, намирането на точните кандидати е изключително важно, за да ви осигури предимство пред конкуренцията. Вътрешните екипи по наемане в компанните понякога не са достатъчни, особено когато търсите някой със специализирани познания в индустрия, различна от вашата. В такива случаи е най-добре да се обърнете към агенция за подбор на персонал. Агенциите за подбор на персонал играят решаваща роля в днешния трудов пазар, като свързват търсещите работа с подходящите работодатели. Те предлагат важна услуга за двете страни, като спестяват време, усилие и ресурси, и едновременно с това гарантират, че правилните хора ще бъдат назначени на правилните места. Ето някои от предимствата при сътрудничество с агенция по подбор:

1. Ускоряване на процеса по наемане

Сътрудничеството с агенция за подбор на персонал ще съкрати значително времето, необходимо за намиране на кандидат за дадена позиция. С базата данни, мрежите от контакти и връзки, с които разполагат, те могат да достигнат до хора с трудно намиращи се умения. Освен това кандидатите, които агенцията по подбор ще предлага на вашето внимание, ще са такива, които отговарят на очакванията и покриват критериите ви. Всичко това ускорява процеса по намиране и назначаване на подходящите кандидати и пести време на работодателя, позволявайки му да се фокусира върху основните си дейности, свързани с бизнеса.

2. По-широк обхват на търсене

Има кандидате, които са доста по-трудни за намиране и достъпът до тях отнема повече време. Те се наричат „пасивни“, защото не търсят активно нова работа. Те няма да кандидатстват по публикувана обява и шансът да достигнете до тях е нищожен. Съществува обаче голяма вероятност специалистите по подбор да знаят кои са тези хора, как да се свържат с тях и още по-важно, как да ги стимулират да направят евентуална промяна, което е още едно важно предимство на сътрудничеството с агенция за подбор на персонал.

3. Персонализиран подход

Всяка компания е различна, съответно са различни и нейните нужди при набиране на персонал. Агенциите за подбор ще отделят време, за да се запознаят подробно с компанията, нейната култура и дългосрочни цели. Според тази информация, те ще адаптират своя подход така, че да отговаря на вашите конкретни изисквания, независимо дали търсите човек за важна мениджърска позиция или искате да разширите екипа на компанията.

4. Отсяване на правилните кандидати от просто кандидатствалите

Ако публикувате обява в платформите за работа, най-вероятно ще получите многобройни кандидатури. Голяма част от кандидатствалите няма да отговарят на изискванията, които сте посочили, но ще се наложи да отделите много време, за да комуникирате с тях и след това да ги отсеете. При скрининга на кандидати, специалистите по подбор използват различни инструменти за оценка, с които могат да им направят по-детайлна характеристика и да преценят доколко са подходящи за дадена позиция. Сътрудничеството с агенция за подбор на персонал ви гарантира, че ще получите само кандидатури на търсещи работа, които са предварително разгледани, одобрени и препоръчани за интервю, защото отговарят на всички критерии, които сте заявили предварително.

5. Познаване на пазарните тенденции

Добрите специалисти по подбор са добре запознати с пазарната динамика, какви са тенденциите в търсенето, очакванията в кариерата, какъв тип специалисти и умения са търсени на пазара, какви са възнагражденията за различните позиции, както и конкуренцията в съответния сектор. Разполагайки с тази информация, те могат да ви помогнат да вземете по-информирани решения и да ви съветват, ако други компании се борят да намерят същите специалисти като вас, например.

6. Конфиденциалност

Понякога компаниите трябва да запазват конфиденциалност при търсенето на кандидати, особено когато става въпрос за ключови ръководни позиции. Агенциите по подбор запазват анонимността, като по този начин защитават компанията от нежелано внимание, докато дискретно провеждат процеса по набиране на персонал.

7. Защото това им е работата

Може би най-значимото предимство да си сътрудничите с агенция по подбор на персонал е, че това е, което те работят и което е тяхната професия. За целия процес, от написването на привлекателна обява за работа, през бързото и ефективно пресяване на кандидатурите, до съдействие при провеждане на интервю, няма как да намерите по-подходящи специалисти, които от своя страна да намерят правилните хора за вашия бизнес.

CВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА HR УСЛУГИ И ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ
☎ 0886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА
ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ И HR КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ