СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА УСЛУГИ ПО ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ +359 886 83 71 81

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ * ИЗПРАТИ CV ☎ @ КОНТАКТИ

Топ 5 начини за използване на видео в подбора

Топ 5 начини за използване на видео в подбора

Защо трябва да използвате видео в подбора на персонал?

Използването на видео клипове при набирането на персонал е една от най-продуктивните маркетингови стратегии за подбора, които могат да ви помогнат да привлечете и наемете най-добрите таланти.
Има много причини, поради които трябва да използвате видео клип при набиране на персонал. Приемането на тази тенденция ще ви помогне да се откроите в наситения пазар на труда, да се отличавате от конкурентите си, да покажете работодателската си марка и да предоставите страхотно преживяване на кандидатите за работа.

Как да използваме видео клипове при набиране на персонал?

Това са топ 5 начина, по които можете да използвате видео клипове, за да подобрите усилията си в подбора:

  • 1. Създайте видео клип за фирмената ви култура

Покажете, не казвайте. Създайте видео клип за фирмената култура и покажете културата на работното ви място, офиса и служителите ви.
Можете да използвате собствения си смартфон и да зададете един прост въпрос, И все пак да създадете запомнящо се видео клип на фирмената култура. Вижте видеото от LinkedIn!

  • 2. Добавете видео клип към обява за работа

Ако добавите видео клип към вашите обяви за работа, Google ще я разпознае съдържанието й като по-подходящо и ще го покаже сред първите места от резултатите от търсенето на лицата, които се оглеждат за нова работа.
В резултат на това повече кандидати ще кликнат върху обявата и ще кандидатстват. Според CareerBuilder, обявите за работа с видео клипове са с 34% по-високо ниво на кандидатстване.

  • 3. Създайте видео на живо във Facebook

Друг начин да включите видео във вашите практики за набиране е да създадете видео на живо във Facebook. Това е чудесна възможност да отговорите на всички въпроси на вашите кандидати.
Това е просто и лесно – всичко, от което се нуждаете, е вашият смартфон! Записът на видео клипа ви автоматично ще бъде публикуван по график, за да могат хората да го видят отново по-късно. Вижте този чудесен пример от L’Oreal!

  • 4. Изпращайте видео клипове на сребърните си медалисти

Сребърни медалисти са вашите най-добри кандидати за работа, които са на второ място след най-добрият кандидат, който е вече назначен. Това са кандидати, които не сте наели. Въпреки това, те са страхотни хора, които биха могли да са много подходящи за някои от вашите бъдещи работни места.
Използвайте видео клипове, за да им съобщите лошата новина, че не са получили работа. Те ще оценят вашите усилия и персоналното ви послание.

  • 5. Използвайте видео клипове, за да посрещнете новите ви служители

Можете също да използвате видео клипове като част от процеса по въвеждане на нови служители. Изпращането на видео клип с послание „добре дошъл“ към новите ви служители е чудесен начин да ги ангажирате още от стартовата им дата.
Можете също така да използвате видео клип, за да въведете новите си служители в културата на вашата компания и техните служебни задължения. Вижте този страхотен пример на Dunkin Donuts!

Искате ли да създадете видео клип за подбор за вашата компания?
Надяваме се, че тези 5 начина за използване на видео клип при подбор на персонал са стимулирали вашата креативност и са ви вдъхновили да създадете свои собствени видео клипове за тази цел.
Да, можете да го направите и не е нужен голям бюджет или професионална помощ. Можете да създавате страхотни видео клипове за набиране със собствените си смартфони!
Кандидатите не се интересуват от лъскави корпоративни видео клипове – те са видели множество такива. Това, което искат да видят, е какво е наистина да работят във вашата компания. Видео клиповете „направи си сам“ са автентични – и затова кандидати ги харесват.

Източник: https://hrtechweekly.com/

Прочетете още: Подготовка за интервю за работа – по телефон, на живо или видео

Свържете се с нас